„Do každého zápasu jdu naplno, teď je motivace o to větší, že se určitě chceme s fanoušky rozloučit lepším výsledkem, než jaké jsme jim nabídli v předchozích zápasech," hlásil jevišovický záložník Tomáš Stuchlík.

V minulém kole utrpěl celek ze Znojemska druhou nejtěžší porážku v sezoně, když na vlastním hřišti padl s Ráječkem 1:8. Vysoké příděly letos nebyly v Jevišovicích nic výjimečného. Tým dostal dvakrát osm branek, jednou sedm a hned šestkrát šest. V součtu jako jediný přesáhl hranici sta obdržených gólů v soutěži. „Soupeři jsme nedali šanci a zaslouženě vyhráli. Škoda, že jsme neproměnili ještě víc příležitostí. Výsledek byl pro Jevišovice ještě lichotivý," prohlásil Karel Lejsal, vedoucí prvního Bzence, kde Jevišovice prohrály 2:6.

Nejvyšší jevišovické porážky v sezoně
- 34. kolo: Ivančice 0:8
- 29. kolo: Ráječko 1:8
- 18. kolo: Mutěnice 0:7
- 4. kolo: Bystrc 0:6
- 23. kolo: Lanžhot 0:6
- 2. kolo: Bohunice 2:6
- 12. kolo: Ráječko 2:6
- 32. kolo: M. Krumlov 2:6
- 25. kolo: Bzenec 2:6
- 21. kolo: Bystrc 0:5
- 16. kolo: Sparta Brno 1:5

Ročník, ve kterém svěřenci trenéra Zdeňka Macháčka dosud zaznamenali jedinou výhru a šest bodů, představoval pro hráče nápor na psychiku. „Pro mě byl náročný hlavně podzim, kdy jsme ani jednou nevyhráli. Na porážky jsem si nezvykl, ale na jaře jsem si aspoň řekl, že si můžu víc dovolit a ukázat se, když mě nic nesvazuje," zmínil Stuchlík, který v některých zápasech dělal kapitána.

Jevišovice v končící sezoně doplatily na odchody některých opor. „Lidí odešlo opravdu hodně a kádr jsme prostě nedokázali doplnit. Někteří z nás mohli zlepšit osobní přístup, jinak jsme ale těžko mohli něco dělat jinak," posteskl si Stuchlík.

V nadcházejícím ročníku si tak fanoušci zajdou maximálně na duely I. A třídy. „Chceme, aby se někteří hráči vrátili. Určitě nemíním být i v nižší soutěži pro smích. Není potřeba se hned vracet do krajského přeboru, ale důstojně hrát I. A třídu," plánoval záložník.

O soutěž níž se představí i FK Znojmo. „Pro znojemský region je to ochuzení," dodal Stuchlík.

Pozvánku na příští ročník chtějí Jevišovice nabídnout divákům už proti Boskovicím, se kterými na podzim remizovaly 2:2. „Přitom jsme vedli 2:0. Škoda, že jsme vedení neudrželi, soupeř je hratelný," burcoval spoluhráče Stuchlík.