„Už je to science fiction. Nějaká šance ještě existuje, ale myslím si, že rozhodně už příští kolo," říká trenér Jihomoravanů Radim Kučera, který povede svůj tým v sobotu do utkání 29. kola v Opavě od pěti hodin odpoledne.

Klíč k postupu:
- Znojmo musí vyhrát v posledních dvou kolech. Karviné stačí jedna výhra, se Znojmem má lepší vzájemné zápasy (remíza 1:1 a výhra 3:0).
- Závěrečný program: Karviná – doma Pardubice (6. místo), venku Varnsdorf (9.) Znojmo – venku Opava (8.), doma Vyšehrad (15.).

První Hradec Králové si účast v první lize už zajistil. Moravskoslezský celek potřebuje už jen jedno vítězství, jelikož má se Znojmem lepší vzájemný zápas. „Karviná byla jasný favorit na postup a už stavěla stadion. Jí i Hradci Králové jsme dlouho zatápěli. Bohužel nám ale chyběla lehkost ve hře," mrzí Kučeru.

Znojmo z posledních třech zápasů vytěžilo jen bod za a do svízelné situace jej dostala úterní domácí porážka 0:4 s jedenáctou Vlašimí. „Psychika dělá hodně. Na jaře jsme postupně přecházeli do křeče. Možná nás svazovalo, že jsme po podzimu vyhlásili za cíl postup," přemítá dvaačtyřiceti­letý kouč.

Znojemští v posledních dvou kolech vyzvou v tabulce osmou Opavu a poslední patnáctý Vyšehrad. Mohou ještě získat 56 bodů. „Jestli se nemýlím, tak s tolika body se v historii vždycky postupovalo," krčil rameny bek Jaroslav Svozil.

Proti Opavě nastoupí i méně vytěžovaní hráči. „Není to tak, že hodíme sezonu za hlavu, ale musíme plánovat na další ročník," dodává Kučera.