Po říjnovém přímém souboji o vedoucí příčku druhé ligy s Viktorií Žižkov se nyní fanoušci mohou těšit na další lahůdku. Na městský stadion vyběhnou pražští Bohemians 1905. „Viktorka sem tehdy přijela pouze bránit výsledek 0:0, což se jí povedlo. Od Bohemky čekám lepší výkon hlavně směrem dopředu. Soupeř stejně jako my umí střílet hodně branek, takže věřím, že předvedeme atraktivní fotbal," láká na nedělní utkání znojemský záložník Radek Buchta.

Na jih Moravy přijede celek, který v loňské sezoně neúspěšně bojoval o udržení nejvyšší domácí soutěže. Naopak domácí tým sní z druhé příčky tabulky sen o postupu mezi českou elitu.

„Soupeř disponuje téměř ligovým mužstvem, které chce zpátky. My se jim tuto cestu vynasnažíme co nejvíc znepříjemnit," plánuje trenér domácích Leoš Kalvoda.

Branku hostů bude strážit bývalý prvoligový gólman Radek Sňozík, překonat se ho bude snažit znojemský útočník s reprezentačními zkušenostmi Marek Heinz. Tomu se před dvěma týdny povedla premiéra v novém klubu, když nasázel hattrick. Povede se mu něco podobného opět před znojemskými fanoušky? „Osobku na něj asi nenasadí, ale soupeř si ho bude jistě pečlivě všímat," je přesvědčený Kalvoda.

Oba týmy se zatím potýkají s proměnlivou formou. Pražané při startu druhé poloviny sezony zdolali 2:1 Zlín, minulé kolo už ale uhráli jen bezbrankovou remízu s Karvinou. S tou si naopak Znojmo při jarní premiéře poradilo jednoznačně 3:0. Minulý víkend ale zase nestačilo 1:3 na Zlín. „Dostali jsme hloupé góly, což se nám nesmí stávat," burcuje Buchta.

Druholigový šlágr na rozdíl od nižších fotbalových soutěží následky pondělního sněžení neohrozily. Utkání se odehraje, i když… „Perfektní trávník jako na Nou Campu (stadion Barcelony – pozn. red.) to ale nebude. Hřiště je trochu podmáčené, terén je měkčí, takže na přesné kombinace po zemi to moc nebude. Spíš musíme hrát jednoduše," radí Buchta.

A to právě může vyhovovat Bohemians. „Hrajeme doma, takže musíme útočit. Za takových podmínek a proti tak zkušenému mužstvu to znamená menší výhodu pro soupeře. Ale popereme se s tím," dodává štítový záložník.

Utkání startuje v neděli od tří hodin odpoledne.