Varnsdorf se v minulé sezoně umístil na druhé příčce, ale v aktuálním ročníku se mu vůbec nedaří. „Loni si uhráli postupové místo, letos jsou poslední, ale myslím si, že se jedná jen o výsledkovou záležitost. Herně to tak špatné nebude," domníval se Cihlář.

Severočeši byli zvyklí na jiné příčky v lize, boj o záchranu je nevítaná a velmi těžká novinka. „Je tu spousta aspektů, které hovoří proti nám. A začnu u minulé sezony, do dneška jsem to jako člověk psychicky nestrávil. A to neběhám na hřišti, jde to vlastně mimo mě. Ti mladí kluci si splnili dětský sen a my jim tu hračku vzali a zahodili," smutnil nad nerealizovaným snem o postupu do nejvyšší soutěže varnsdorfský šéf Vlastimil Gabriel.

Naopak Znojmo má našlápnuto k boji o návrat mezi elitu. Momentálně je na čtvrté pozici a ztrácí pouhé dva body na vedoucí duo Karviná a Sokolov. „Tabulku sleduju, ale chceme se soustředit hlavně sami na sebe," upozornil Cihlář.

Kouč zůstal

I přes tíživou situaci zatím ve Varnsdorfu zůstává trenér Roman Skuhravý. „Je vždy nejjednodušší odvolat trenéra. Ale jak víte, to já nedělám. Aktuálně je to bezpředmětné. Musíme to zvládnout společnými silami," zdůraznil Gabriel.

Severočechy neděsí ani dva složité venkovní zápasy. „Věřím, že nám to může vyhovovat. V posledním duelu proti Frýdku kluci vnímali, že to musí urvat, že to musí být tři body. Ve Znojmě ani Hradci nikdo nebude řvát, aby vyhráli. Věřím, že se z toho dostaneme, někteří kluci se uzdraví a pomůžou nám. Do konce soutěže zbývá ještě hodně utkání," nepropadá Gabriel panice.

Znojmu pro změnu pomohlo pozdní vyrovnání na 1:1 v Pardubicích v minulém kole. „Byla by strašná škoda, kdybychom zápas ztratili. Soupeř měl jednu pořádnou šanci, dal z ní gól. My jsme ho pak zavřeli a aspoň vyrovnali," cenil si bodu Cihlář.