Už na začátku zápasu bylo jasné, který z týmů je favoritem na vítězství. Pro Přímětice hovořilo domácí hřiště, první příčka v tabulce i pět hráčů na střídání.

Šestý soupeř z Rajhradic přivezl na venkovní stadion jen dvanáct hráčů a měl tak možnost jen jediného střídání. „Nemyslím si, že by to byl nějaký velký problém. Chyběli nám dva hráči, které jsme solidně nahradili. Domácí byli mnohem lepší ve hře s míčem a zaslouženě vedou celou soutěž. My si za celý zápas nevytvořili žádnou pořádnou šanci," argumentoval trenér hostujících Rajhradic Pavel Gamba.

Do střetnutí ale vstoupili lépe právě hosté a první čtvrt hodinu utkání byl k vidění vyrovnaný duel. V sedmnácté minutě ale Přímětice poprvé udeřily když je do vedení poslal Marek Balon.

Za pět minut si Přímětičtí vykoledovali penaltu, jejíž aktér Ladislav Šoukal vyfasoval navíc žlutou kartu. Nařízený pokutový kop využil s přehledem Stanislav Beneš. „Soupeř hrál v úvodu až nečekaně kvalitně, ale naštěstí jsme se poté dvakrát celkem rychle trefili a převzali otěže utkání," poznamenal jeden z nejzkušenějších hráčů Přímětic Pavel Hazucha.

Podle něj tým neznervózněl ani po vlastní brance. „V letošní fotbalové sezoně jsme už zvládli otočit mnohem těžší výsledky s těžkými soupeři, takže jsme hráli svojí hru a obránci skvěle ubránili i jejich nejlepšího střelce," uvedl.

Střelec vlastního gólu Vladimír Farkaš svým spoluhráčům vynahradil nechtěnou trefu v pětapadesáté minutě.

Gólman Rajhradic Daniel Važán na jeho pokus nedosáhl. Krátce poté obdržel žlutou kartu i Hazucha a za jedenáct minut se podruhé v utkání prosadil Marek Balon.

Přímětice poté už zápas jen kontrolovaly a po výhře 4:1 navýšily náskok na čele tabulky na sedm bodů. „Byl to pro nás vydařený zápas. Soupeře jsme k ničemu vážnějšímu nepustili. Navíc jsme měli možnost pěti střídání, což soupeř neměl. Na druhou stranu si nemyslím, že by rozhodla fyzička. Pomalu se nám vrací hráči z marodky a věříme, že výkonnost si už udržíme. Stále je však před námi mnoho zápasů," řekl přímětický trenér Vratislav Svačina.

Přímětice tak jako nováček kralují celé soutěži a mohou již směle pomýšlet na boj o postup do I. A třídy. „Může přijít série nevydařených zápasů a všechno je jinak. I přesto si myslím, že první pětice celků by se v I. A třídě neztratila. Podobně tomu je o soutěž výš, co se týče krajského přeboru," dodal Hazucha, který odehrál minulou sezonu v kádru Jevišovic v krajském přeboru.