Znojmo podlehlo Zbrojovce 0:1 a slabšího soupeře z Retzu porazilo 1:0. „S utkáním se Zbrojovkou jsem byl celkem spokojený. Hráči makali. Téměř každý odehrál poločas. V poli byla Zbrojovka sice lepší, ale klidně jsme mohli uhrát remízu. Třeba Mandula šel sám na gólmana, ale nedal. Bylo to takové utkání, kdy se hrálo uprostřed hřiště," komentoval znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Nedělní zápas s Retzem, který se hrál v Zellendorfu, ale znojemského trenéra nepotěšil. „Nebyl to zápas podle mých představ. Bylo to sice utkání hned následující den a ve vedru snad ještě větším než v sobotu, ale výkon hráčů tím nemůžu omlouvat. Zápas odchodili. Bylo to jako utkání starých pánů," kritizoval trenér.

Trápí ho však ještě daleko větší problém. „Mohli jsme dát klidně šest gólů a neproměnili jsme penaltu. Potvrdilo se to, že Znojmu chybí střelci. Bohužel ti ale nikde nejsou. Třeba i Brno shání střelce. Bude to pro nás trošku oříšek, ale já doufám, že se nám podaří rozlousknout," prohlásil Kalvoda.

Znojmo stále zkouší nové hráče a čeká, až svoji soupisku uzavře Sigma Olomouc. „Dnes mají uzavřít kádr, tak uvidíme, jak to dopadne. Sami ale musí naplnit tři týmy. Moc si od toho neslibuji. Klestil se zranil a Vašíček si udělal výron," přiblížil trenér.

Další přípravné utkání sehraje Znojmo ve středu na hřišti v Šatově proti Břeclavi od 16.30 hodin.