Znojmo v právě skončené sezoně těžilo ze spolupráce s prvoligovými týmy. Kučera věří, že i s novým trenérem Zbrojovky Svatoplukem Habancem se domluví na posilách pro jeho tým. S Olomoucí už to po pádu do druhé ligy nebude tak snadné. „Uvidíme, jak Brno posílí, a koho případně pro nás uvolní. Doposud jsme spolu výborně vycházeli, na což snad navážeme. Pozvu si i hráče z Moravskoslezské a České fotbalové ligy. Zvlášť stojím o Kubu Urbance, který zde absolvoval už zimní zkoušku," řekl.

Podle Kučery zůstane obrana v podobném složení jako letos, víc změn zasáhne ofenzivní posty. „Diváky chceme opět bavit útočnou hrou, která nás zdobí. Musíme však myslet i na kompaktnější obranu celého mužstva. Příští sezonu chci zkusit rozestavení na hřišti 4–2–3–1," zmínil.

Naopak ze Znojma kromě Tomáše Oklešťka už nyní odešli Jaroslav Svozil s Radimem Nepožitkem, kterým skončilo hostování. „Možná se k nám tito hráči vrátí. Záleží na domluvě ohledně peněz s Olomoucí," vysvětlil.

Dokonce přestup do první ligy je na spadnutí u Libora Žondry a možná i Rostislava Šamánka. „Libor má hodně nabídek a jsem smířený s tím, že odejde. Zaslouží si to. Prvoligový tým krouží také okolo Rosti, ukázal se letos ve výborném světle a taková nabídka se neodmítá. Mám ale velký zájem jej udržet," doplnil Kučera.

ADAM HAVEL