S Východočechy se aktuální lídr Fotbalové národní ligy utkal naposledy na začátku září loňského roku. „Vyhráli jsme sice 2:1, byl to ale spíš remízový zápas. Scházela nám větší lehkost, Hradec si naproti tomu vypracoval řadu šancí," vrací se Nepožitek k poslednímu vzájemnému měření sil. „Zápas venku nám však může sednout líp. Počítáme s tím, že na nás soupeř vletí a bude do nás intenzivně bušit. Je proto důležité, abychom zůstali trpěliví a snažili se využít brejky," plánuje středopolař.

Hradečtí fotbalisté ztrácí po sedmnácti odehraných zápasech na Znojmo šest bodů, podle Nepožitka však výsledek utkání není pro vývoj soutěže zase tak stěžejní. „Rozhodnou až další střetnutí. Po zápase s Hradcem Králové a Sokolovem nás čekají papírově slabší mančafty, zatímco ostatní z čela se budou mydlit mezi sebou," říká.

Po pauze se Jihomoravané vrátili do soutěžního kolotoče úterní dohrávkou s Třincem. Na regeneraci před víkendovou bitvou tak měli jen pět dnů. „To je ale dostatek času, unavení určitě nebudeme," uzavírá autor čtyř letošních branek Znojma.

hradecké pilíře          
kvalitní brankář: Radim Ottmar vychytal letos už 11 nul
nepropustná obrana: Hradec dosud obdržel pouhých 11 gólů, lépe ja na tom pouze Karviná
nejlepší střelec soutěže: Jan Pázler vstřelil 13 branek, druhý Tomáš Smola z Ústí nad Labem se z gólu radoval jen sedmkrát

MIROSLAV VOZDECKÝ