Znojemští fotbalisté přivítali tentokrát na domácím hřišti patnáctý celek tabulky FC MSA Dolní Benešov. Tento zdánlivě lehký soupeř však dokázal znojemské fotbalisty potrápit.

Dolní Benešov začal utkání aktivněji. Není se co divit, když právě tomuto týmu jde o záchranu soutěže pro další sezonu. V první poločase se hra pomalu přelévala z jedné strany hřiště na druhou. Znojemští hráči se nedokázali dostat do zakončení, čehož ve třiačtyřicáté minutě utkání využili aktivnější hosté. Jan Schaffartzik zakončil ze střední vzdálenosti a jeho střela vymetla pavučinu levého rohu brány Hrubého.

Fotbalistům Dolního Benešova po první brance stoupla chuť hrát na maximum. Ke konci poločasu se to nebezpečnými akcemi před znojemskou bránou jen hemžilo. Naštěstí pro domácí svůj tým podržel Hrubý.

Druhý poločas byl jistě i pro diváky mnohem zajímavější. Hned v jednapadesáté minutě srovnal skóre znojemský hráč Karel Veselý.
Na dva nula zvyšoval hned o čtyři minuty později Mojmír Jaroš po nahrávce autora první branky, Karla Veselého.
Domácí hráči převzali iniciativu hry. Začali více kombinovat a zpřesnili přihrávku. Fotbalisté Benešova najednou nedokázali na útoky Znojemských odpovídat.

V jednašedesáté minutě pak utkání vyvrcholilo střelou opět Karla Veselého. Ten střílel opět neomylně a upravil tak skóre na tři jedna.
Hosté pak už jen dokázali snížit na dva tři po krásném gólu Davida Dutka.

„Klukům jsem řekl už před zápasem, že musíme ty prohry zlomit. Jde nám o to udržet se v čele tabulky. Kluci jednou prohrají a jsou jako vyměnění. Najednou jsou zakřiklí a bojí se hrát. V poločase jsme si řekli pár ostrých slov. Zeptal jsem se, jestli vůbec chtějí vyhrát a hrát na čele tabulky,“ rozčiloval se trenér znojemských fotbalistů Michal Sobota. „Poté jsme konečně začali hrát. Ale zase jsme hráli jen nějakých dvacet minut a pak jsme opět vyklidili pole. To mužstvo prostě ještě není vyzrálý. Ke všemu nám chybí zranění hráči a vyloučený Pavelka,“ dodal.

I trenér hostů nebyl s výkonem svých svěřenců příliš spokojen. „Nemůžu být s utkáním určitě spokojen. Po slibném začátku, kdy jsme domácí prakticky k ničemu nepustili, jsme se i zaslouženě ujali vedení krásným gólem. Pak přišel druhý poločas. Prakticky to, co jsme si před druhým poločasem s klukama řekli v kabině, nefungovalo. Nefungovalo nic. Desetiminutovku po prvním inkasovaném gólu jsme se psychicky položili. Bylo to hrozné. Soupeř pak jasně zvýšil na dva jedna,“ zhodnotil výkon benešovských fotbalistů trenér Kubiš.

Pod mikroskopem Deníku: 1. SC Znojmo – FC MSA Dolní Benešov
1. Krásné slunečné počasí doprovází úvodní hvizd rozhodčího Byma.
8. Po krásné individuální akci dokázal hostující Lhoťan zakončit. Jeho střela minula znojmeskou bránu o několik centimerů.
19. Znojemský záložník Michal Belej dokázal překonat brankáře hostů. Byl však odpískán offside a gól proto nebyl uznán.
25. První žlutou kartu zápasu od rozhočího uviděl kapitán znojemského týmu, Iodor Yonov
34. Další nebezpečná střela vyslaná na Hrubého. I tentokrát vystřelil benešovský hráč Lhoťan. Tato zdánlivě jednoduchá střela však Hrubého potrápila.
43. 0:1 – Schaffartzik. Střelou ze střední vzdálenosti vymetl pavučinu v levém rohu brány.
45. Další nebezpečná šance hostů. Z krásného centru dokázal Šrámek hlavičkou zakončit. Trefil však pouze břevno.
53. 1:1 – Veselý. Po odraženém balonu hned z první vystřelil přesně k tyči.
57. 2:1 – Jaroš. U druhého gólu nechyběl ani tentokrát Karel Veselý, ten připravil ideální míč k zakončení pro Mojmíra Jaroše. Ten se nemýlil.
61. 3:1Veselý. Konečný třetí gól znojemských fotbalistů přidal opět Karel Veselý. Veselý nejprve trefil brankáře. Poté zkusil štěstí Belej. Do třetice opět stříli Veselý. Tentokrát už tlak domácích Paleček neustál a svůj tým nezachránil.
82. 3:2Dutka. Za hosty nakonec ještě snížil David Dutka, který se prosadil z hranice velkého vápna.
84. Ke konci utkání z hřiště odchází benešovský hráč Martin Dombi, který za oplácení obdržel červenou kartu.
SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Stránky fotbalového klubu 1. SC Znojmo

Kateřina Hladíková