Pouhý bod získali znojemští fotbalisté v Zábřehu. Na půdě nováčka Moravskoslezské fotbalové ligy byli přitom velmi blízko vítězství. Dvakrát vedli, ale domácí pokaždé dokázali stav utkání srovnat. Druhé vyrovnání na 2:2 navíc přišlo v poslední minutě zápasu. Zisk jediného bodu tak pro Znojmo znamená sestup ze třetí na čtvrtou příčku průběžné tabulky.

Před utkáním opět přidělalo znojemskému trenérovi starosti koleno Gregora Kováče. Znojemský střelec tak opět začal utkání na lavičce. „Měl jsem to koleno zase oteklé, tak jsme se domluvili, že to necháme radši v klidu,“ vysvětlil útočník Gregor Kováč.

Rychlé vedení


I přesto, že znojemský mančaft postrádal svého nejlepšího střelce, vlétl na domácí jak se patří. Už ve druhé minutě se ukázal jako správný kapitán a lídr týmu Todor Yonov. Ten se prosadil hned z první akce Znojma a ve druhé minutě poslal svůj tým do vedení.

„Byl to skvělý začátek. Dali jsme rychle branku, a i když se domácí tlačili před naši bránu, prakticky jsme je k ničemu nepustili,“ soudil znojemský trenér Michal Sobota.

Každý by v tu chvíli čekal, že rychlá branka pošle domácí fotbalisty do kolen a budou hrát v určitém útlumu. To se ale nestalo a domácí fotbalisté se hodně cpali před znojemskou bránu. Byl to ovšem tlak spíše sporadický a bez větších šancí Zábřehu. Zato Znojmo mohlo už ve třiadvacáté minutě zvýšit svůj náskok.

K trestnému kopu z dvaceti metrů se postavil slovenský středopolař Minarech. Při jeho střele se ale vytáhl domácí brankář Janků.

Domácí fotbalisté v závěru poločasu mohli minimálně vyrovnat, ne-li otočit skóre utkání. Nejdříve v osmatřicáté minutě hlavičkou protáhl Hrubého jeden z domácích útočníků a ve čtyřiačtyřicáté minutě Svozil tečoval před Hrubým střelu svého spoluhráče.

Znojemský gólman ale včas zareagoval a vyrazil tečovanou střelu domácích na roh.

Ve druhém poločase padly hned tři branky. Mimo nich se také na hřišti pěkně žlutilo. Hlavní sudí totiž začal trestat tvrdou hru domácích fobalistů. Ta jim ale přinesla ovoce v třiasedmdesáté minutě v podobě vyrovnávací branky.

O minutu později však domácí hlasatel opět musel zapínat mikrofon a hlásit změnu skóre. Hostující tým se totiž dostal znovu do vedení, když si centrovaný balón Znojma do vlastní sítě srazil domácí obránce.

Nevydařený závěr


V závěru utkání domácí Zábřeh stupňoval svůj tlak. Znojemský trenér Michal Sobota chtěl využít poněkud volnější obrany domácích a do hry poslal střelce Kováče místo záložníka Adamova.

Domácí ale domácí závěrečnou část utkání zvládli na jedničku. Nejen, že Znojmo nepustili k nějaké výraznější akci, ale v poslední minutě zápasu vyrovnali. K odraženému míči se dostal Knápek a poslal balón za Hrubého záda.

„Jeli jsme si do Zábřehu alespoň pro bod, ale vzhledem k vývoji utkání jsme všichni tak trochu zklamaní. Důležité ale je, že jsme prodloužili šňůru zápasů bez prohry,“ konstatoval Sobota.

Znojmo se tak kvůli ztrátě dvou bodů propadlo ze třetí na čtvrtou příčku Moravskoslezské fotbalové ligy.

„Zápas jsme měli dovést do úspěšného konce. Dvakrát jsme vedli a předváděli pěkný fotbal. Teď nás může mrzet ztráta dvou bodů. Budeme to muset napravit doma proti Frýdku-Místku už tuto neděli,“ razantně dodal Kováč.