Momentálně se ale dost spekuluje o tom, kdo vůbec do druhé ligy postoupí. Bude to Sigma Olomouc? Bude to Znojmo v čele s trenérem Michalem Sobotou? Nebo dokonce někdo jiný?

Hodně se spekuluje o tom, že by Sigma Olomouc B prodala, v případě svého vítězství v soutěži, druhou ligu Karviné. Co vy na to?

Zaprvé si myslím, že došlo k ovlivnění soutěže soutěže. Aby mohla Sigma s něčím disponovat, musí skončit první. Ve čtvrtek vyšlo v novinách, že by to Sigma eventuelně prodala do Karviné a v sobotu hrály právě tyto týmy proti sobě. Takže to bylo možná až neregulérní.

Jak to je legislativně? Může se takto prodávat soutěž?
Už jsme se o tom informovali na Českomoravském fotbalovém svazu a regule zní jasně. Pokud první tým soutěže nebude chtít postoupit, automaticky je toto právo přiděleno druhému družstvu v pořadí.

Znojemský fotbalový klub nejednal se Sigmou podobně jako Karviná?
Ne, to určitě ne. To jsou věci, které se týkají hlavně financí. Nechceme kupovat soutěž za nějaké čtyři miliony. Buď si to vykopeme sami, nebo to zkusíme příští rok. Do soutěže jsme nevstupovali s postupovými ambicemi. To se rozhodlo až po podzimu.

Ještě nedávno se v kuloárech mluvilo o tom, že Olomouc postoupit nechce, že?
Olomoucké vedení jednou mluví tak, podruhé zase onak. Do toho my nevidíme, co oni chtějí. Po zápase v Karviné jsem se bavil s novým trenérem Olomouce a ten mi řekl, že na postup nehrají. Že jsou domluvení s Hlučínem. Ten ale začal hrát o záchranu ve druhé lize, tak to asi řeší jinou alternativou.

Sigma v posledním utkání vyhrála v Karviné 2:0. Přitom tam se moc nevyhrává. Co vy říkáte na tento výsledek?
Nikdo tam takovým výsledkem nevyhrál. Sledoval jsem zápas na internetu a vypadalo to, že Karviná měla snad jen jednu šanci. Navíc jejich útočník Opic se prý nedostal ani do vápna a přitom, když jsme s nimi hráli my, byl to bezkonkurenčně nejlepší hráč. Tak nevím, co si o tom mám namyslet.

Na první místo vám chybí tři body. I přesto, když je získáte, mátě horší vzájemný zápas. Nemrzí vás tak trochu ta prostřední část jarní soutěže, kde jste několik bodů ztratili?
Určitě to mrzí. Ale naopak byly zápasy, ve kterých jsme se štěstím vyhráli. Zdárným příkladem je víkendové utkání s Frýdkem. Takový fotbal prostě je. Když to vezmu zpětně, tak loni jsme hráli jaro téměř s totožným týmem a devětkrát v řadě jsme prohráli.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Stránky klubu 1. SC Znojmo