„Je to pro hráče povzbuzující, protože šance jsme měli i v zápasech předtím, jenže jsme je spalovali. Vzhledem k těm posledním výsledkům jsem také rád za čisté konto," poznamenal znojemský trenér Ludevít Grmela.

Právě brankářský post je potřeba posílit, protože po odchodu Jakuba Andrejka do Baníku Ostrava zůstali v kádru Jiří Doleček a Luboš Ilizi. Jelikož Doleček je aktuálně mimo hru, tak v Brně kryl Ilizimu záda junior Jakub Konvalina. „Není nic špatného na tom, když máte v týmu tři brankáře. Navíc tu máme také juniorský tým. Já jako trenér bych třetího gólmana určitě uvítal," doplnil Grmela.

První minuty za A tým odehrál po návratu do Znojma záložník Radim Nepožitek, který v osmašedesáté minutě střídal útočníka Davida Ledeckého. „Nepa ve Znojmě všichni znají. Nemůžeme však po jeho těžkém zranění čekat, že nastoupí a bude hrát celý zápas," dodal trenér Grmela.

Jen na lavičce tentokrát zůstal obránce Roman Hříbek nebo útočník Jan Pázler. Hlavním žolíkem utkání se Zbrojovkou byl znojemský útočník Libor Žondra, jenž se postaral o obě branky svého týmu, když ve správný okamžik dorážel vyražený míč do sítě. „Nepředváděli jsme špatné výkony ani v předešlých zápasech, ale se Zbrojovkou jsme se zaměřili na ubránění standardních situací a chtěli jsme udržet čisté konto, což se nám povedlo. Soupeř hrál ve stejný den dva zápasy, takže proti nám nastoupil spíš v té slabší sestavě a i to nám trochu pomohlo," uvedl střelec Žondra.

Vysoký útočník se pod vedením kouče Grmely může v ofenzívě spolehnout na druhého spoluhráče. Když na střídačce Znojemských stál v první části sezony Oldřich Machala, tak hrál Žondra sám vysunutého hrotového útočníka, jenž napadal rozehrávající obránce soupeřů.

Na závěr utkání se Zbrojovkou nastoupil také další navrátilec do znojemského týmu Pavel Lapeš. „Jsem rád, že mě vedení do Znojma vzalo. Byl jsem ve třetí lize a už jsem nevěřil, že se sem vrátím. Poperu se o místo v kádru, protože opět obléknout znojemský dres, byl krásný pocit," řekl jedenadvacetiletý útočník Lapeš, který na podzim za Břeclav v MSFL nasázel Prostějovu čtyři góly.

Další zápas měli znojemští fotbalisté absolvovat v pátek na hřišti rakouského Mistelbachu, ale podle posledních informací bylo utkání zrušeno. K zápasu tak Znojmo nastoupí pravděpodobně až ve středu 11. února, kdy se představí na hřišti Vyškova.

FC Zbrojovka Brno – 1.SC Znojmo FK 0:2 (0:0)

Branky: 79. a 86. Žondra. ŽK: 24. Šural. Rozhodčí: Peřina – Pelikán, Antoníček.

FC Zbrojovka Brno: Melichárek (46. Veselý) – Buchta P., Šural, Malík – Buchta R., Šumbera, Vávra, Brigant, Serečin – Čtvrtníček, Markovič.

1.SC Znojmo FK: Ilizi – Cihlář, Dreksa, Odehnal, Helísek – Njire (64.Stáňa), Dreksa, Okleštěk, Levai (45. Pázler) – Ledecký (68. Nepožitek), Žondra (86. Lapeš).