Poprvé jste v sezoně na vlastním hřišti neskórovali. Byla nepříjemná defenziva Pardubic?

Obranu má soupeř dobrou. Dostává málo gólů. Šancí jsme si ale vytvořili několik. Nevím, co scházelo víc, jestli koncentrace, nebo štěstí. Doma jsme měli výbornou bilanci. Jen první utkání s Karvinou jsme remizovali, jinak jsme vše vyhráli. Teď přišla první porážka, mrzí nás to.

V nastaveném čase jste ještě mohl vyrovnat. Co scházelo při vašem hlavičkovém pokusu po centru Libora Žondry?

Dobíhal jsem z druhé vlny a brankář se přesouval od druhé tyčky. Hlavičkoval jsem míč přímo ve směru, v kterém jsem běžel. Kdyby to třeba víc sklouzlo, nebo gólman střelu vyrazil… Prostě jakákoliv situace mohla skončit gólem. Byla to škoda. Brankář Frydrych míč chytil a v zápase většinu balonů udržel.

Následující soupeři Varnsdorf, Frýdek-Místek či Táborsko se pohybují ve středu tabulky. Berete tento trojboj jako důležitý pro uklidnění pozice na čele?

Neberu to tak, že hrajeme proti celkům ze středu tabulky. Utkání ve druhé lize vůbec nekončí podle papírových předpokladů. Třeba Frýdek-Místek obral v podstatě všechny favority. Budou to těžké zápasy a musíme naplno bodovat.

Šumbera na jaře
17. kolo: karetní trest
18. kolo: karetní trest
20. kolo: 41 minut
21. kolo: 45 minut
22. kolo: 3 minuty
23. kolo: 64 minut
Na podzim nastoupil Šimon Šumbera ve všech zápasech v základní sestavě. Celých devadesát minut odehrál ve třinácti střetnutích a ve dvou střídal v druhé půli. Připsal si pět branek.

Znojemský náskok se ztenčil na dva body před druhým Hradcem Králové. Vnímáte, že se soupeři dotahují?

Hradec Králové navíc v úterý předehrává utkání s Pardubicemi. Tlak se ještě může navýšit. Pořád ale víme, že to máme ve svých rukou.

V jarní části sezony jste dostal zatím méně prostoru na hřišti než na podzim. Jak snášíte, že jste vypadl ze základní sestavy?

Na konci podzimu jsem se vykartoval a měl jsem stopku na dva duely. Ale to není jediný důvod, že jsem vypadl ze sestavy. Musím předvést víc, abych se dostal zpět do základní jedenáctky.