Vložené utkání divize začalo dost nečekaně. Všichni hráči uctili minutou ticha památku tragicky zesnulých českých hokejistů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka.

A jakoby to na hráčích zanechalo stopu. Začátek prvního poločasu byl z obou stran hodně nezáživný. Až s postupem času se dostávaly obě mužstva do náznaku šancí.

Hned tu první velkou využily domácí Tasovice. V pětatřicáté minutě poslal Šuráň z pravé strany centr do vápna. Na něj si naskočil Vyžrálek a rozjásal domácí kotel.

„Hlavně, že jsme si to říkali. Výslovně jsem hráče upozorňoval na výpady Šuráně. Celkově jsem na hráče dost naštvaný. Jeden útočník nastoupí s bolestí třísel a neřekne mi to, druhý hraje taky se sebezapřením,“ zlobil se trenér Hodonína František Ondrůšek.Vyžrálek byl i u další velké šance. V poslední minutě první půle si pohrál s hodonínskou obranou, ale tentokrát ho vychytal brankář Petráš. „To byla taková škoda. Hned se nám mohlo lépe dýchat,“ litoval domácí kouč Tomáš Šťastný.

Druhý poločas začal za deště. A jakoby padala z nebe živá voda. Oba týmy totiž začaly hýřit aktivitou a najednou bylo na hřišti rušno. Trochu více ze hry začali mít hosté, ale ne a ne na Trmala v brance Tasovic vyzrát.

Až dvanáct minut před koncem se jim naskytla jedinečná možnost. Do vápna vlítl Šturma a Trmal ho zastavil jen za cenu faulu.„V tu chvíli by se ve mně krve nedořezalL. Ale říkal jsem si, že když tu penaltu zavinil, tak si ji taky musí chytit,“ popsal pocity v závěru utkání Šťastný.

K pokutovému kopu se postavil zkušený Spazier a poslal míč k pravé tyči. Jenže u ní začaroval svou levačkou Trmal a penaltový pokus zlikvidoval. „To už bylo jen vyústěním naší nemohoucnosti,“ dodal Ondrůšek.

V tu chvíli ale nebylo o ničem rozhodnuto. Hodonín se snažil zlomit pevnou defenzívu domácích, ale marně. Ti nápor s vypětím všech sil odvrátili a po závěrečném hvizdu radostí popadali na trávník jako domeček z karet.

„Jsme neskutečně šťastní. Máme za sebou hodně náročný program. Říkal jsem, že když uděláme z těch dvou mistrovských utkání čtyři body, bude to senzační. No a my jich máme šest,“ jásal Šťastný.

Tasovice – Hodonín 1:0 (1:0)
Branky: 35. Vyžrálek. Rozhodčí: Linhart – Sedlář, Líkař. ŽK: Helebrant, Vyžrálek, Trmal, Čerstvý (všichni Tasovice). Diváci: 260.
Tasovice: Trmal – Kirschner, Helebrant, Čerstvý, Svatoš (60. Paul) – Vyžrálek, Blahoudek, Horáček, Šuráň (90. Hycl) – Dítě (86. Čop), Pechal.
Hodonín: Petráš – Spazier, Benševský, Š paček, Maršálek J. – Polák, Švrček, Bulva (46. Petrák), Maršálek H. – Kuřil (39. Šturma), Svoboda (57. Vanda).