„Pro nás to bude hodně zajímavý zápas. Oni jsou první a my druzí. Trenér Smrček některé hráče trénoval ve Znojmě. Navíc jsem s ním hrával třetí ligu v Královopolské. Záleží na tom, jak se  týmy poperou s nervozitou, která může nastat," uvedl tasovický trenér Tomáš Šťastný.

Líšeň má z tasovického mužstva respekt. „Do zápasu půjdeme určitě s pokorou a úctou. Vůbec jsme nečekali, že budeme po čtyřech kolech první. Po sestupu z národní ligy nastalo v týmu hrozně moc změn. Upřímně musím říct, že zápasy, které jsme vyhráli, jsme mohli i prohrát,"  sdělil trenér Líšně Bohumil Smrček.

Upozorňuje také na kvality tasovického týmu. „Tasovice jsou sehraný tým. Několik let hrají pospolu stejní hráči. Navíc posílili o Romana Švarce. Je to nesmírně silný klub. V Líšni hrávali zimní turnaj a vedli si vždy velice dobře a také Líšeň vyřadili z poháru," dodal Smrček.

Líšeň je farmou Zbrojovky, která má nyní reprezentační přestávku. „Pokaždé doplňujeme mužstvo dvěma až třemi hráči ze Zbrojovky. Spolupráce nám funguje velice dobře," přiblížil kouč Líšně.

Kádr tasovického mužstva by měl být v Líšni téměř kompletní. „Mohl by už být připravený Lukáš Čerstvý. Začal po zranění kotníku trénovat. Lehké problémy se zády má Petr Dítě. Velkou neznámou je Milan Vyžrálek, který má problémy s ramenem. U něho ještě nevím, jestli bude moct hrát," vypočetl tasovický trenér.

Tasovice přesně neví, co mohou od Líšně čekat. „Boba (trenér Smrček, pozn. red.) jsem jako trenéra nezažil. Vím, že ve Znojmě hrával na jednoho útočníka, ale to je dané skladbou týmu, takže uvidím, co na nás vymyslí. My budeme hrát jako každý zápas, to znamená útočit, napadat," poznamenal Šťastný.

Smrček vedl fotbalisty 1.SC Znojmo dvě předchozí sezony ve druhé lize a mužstvo stále sleduje.  „Mám obrovskou radost, že se Znojmu daří a je nahoře v tabulce. Hráči, kteří už třetím rokem hrají druhou ligu, si úspěch zaslouží. V prvních dvou ročnících jsme přece jen platili nováčkovskou daň. Kluci jsou teď zkušenější, vyzrálejší a mužstvo je vhodně doplněné. Přál bych trenérovi Leošovi Kalvodovi a hráčům, aby se jim dařilo i v dalších zápasech," uzavírá Smrček.

Zápas pátého kola divize D mezi Líšní a Tasovicemi začíná dnes ve tři hodiny odpoledne.