Středeční utkání ve Vrchovině bylo velmi vyrovnané a po prvním poločase tak byl stav utkání 1:1. Na velmi rozmáčeném terénu se dostali domácí do vedení a na to dokázal odpovědět tasovický záložník Petr Horáček.

Jeho střela z velkého úhlu skončila nečekaně až v síti vrchovinského brankáře. Druhý poločas se odehrával i nadále velmi vyrovnaně a až v poslední minutě utkání udeřil střelec Vrchoviny Pavel Smetana, čímž vzal Tasovicím vidinu bodu za remízu. „Vzhledem k terénu, na jakém se hrálo, jsme odehráli nejlepší zápas za dosavadní část sezony a jsem velmi zklamaný, že to nakonec nestačilo ani na bod," přiznal asistent trenéra Tasovic Rostislav Szajko.

Dalším soupeřem bude mužstvo Bystrce, které se aktuálně nachází na jedenácté příčce tabulky a v jarní části sezony získalo prozatím jen pět bodů.

Tato nelichotivá forma stála místo trenéra Michala Kuglera, který rezignoval se ziskem jednoho bodu a na jeho místo nastoupil dosavadní asistent Radek Toman. Ten poté získal s týmem další čtyři body za jednu výhru a jednu remízu. „Pozoroval jsem utkání Bystrce s Rosicemi. První poločas odehrála Bystrc velmi dobře a druhý hrubě nezvládla. My tam musíme vyhrát, už se nemáme na co šetřit," dodal Szajko.

Tasovicím zbývá odehrát šest zápasů a příliš možností na odpoutání se ze dna tabulka již nebude. Navíc se hlásí i absence, nejisté jsou starty čtveřice hráčů Marcela Blahoudka, Petra Krátkého, Petra Fukala a také Tomáše Šrámka. „Pro nás je to samozřejmě existenční zápas, musíme za každou cenu zvítězit a podle informací z Divize E by od nás momentálně sestupovaly dva celky, takže šance na záchranu vede jen přes výhru nad Bystrcí," prozradil záložník Tasovic Horáček.

Utkání v Bystrci začne v neděli třicet minut po čtvrté hodině odpoledne.

MARTIN SMEJKAL