Tasovice přitom poslední dvě odehrané kola neměly k zisku bodů vůbec daleko. Nejprve zkolabovaly v domácím utkání s Blanskem, když vedly na začátku druhého poločasu 2:0 a nakonec prohrály 2:4. V dalším utkání na hřišti Vrchoviny inkasovaly druhou branku až v úplném závěru a Tasovičtí tak odjížděli s prohrou 2:1. „Rozhodně ty zpackané závěry zápasů nejsou dílem fyzických sil, ale spíše je hlavní příčinou nedůslednost a špatná koncentrace," oznámil záložník Tasovic Miroslav Paul.

Realizační tým již může počítat s brankářem Petrem Fukalem, ale chybět určitě bude dvojice hráčů Tomáš Šrámek a Marcel Blahoudek. „Víme, že musíme za každou cenu vyhrát. Ať bude jakékoliv počasí, tak míč do té branky musíme donést," dodal odhodlaně Paul.

To Uherský Brod se začíná herně prosazovat a po sedmi zápasech bez vítězství se mu podařilo porazit Blansko jedinou brankou útočníka Stanislava Josefína. „V Tasovicích to bude těžký zápas, taková válka. A i když nebude zřejmě nejlepší počasí, tak to bude pro oba celky stejné. Bohužel nám bude chybět záložník Michal Zemánek a nejistý start hlásí bratři Filip a David Hrubošovi," oznámil hlavní trenér a sportovní manažer Uherského Brodu František Ondrušek.

Uherskobrodští se nacházejí na 11. příčce a při teoretických výsledcích a náhodách by ještě mohli bojovat o záchranu. I proto nechtějí nechat nic náhodě. V brance se spoléhají na zkušeného čtyřicetiletého brankáře Miroslava Ondruška, který je bratrem hlavního trenéra. „My doufáme, že se utkání bude rozhodovat pouze na hřišti," poznamenal trenér Ondrušek.

Tasovice jsou na posledním šestnáctém místě a na nejbližší Bohunice ztrácí jediný bod. Čtrnáctá Napajedla však mají náskok čtyř bodů a třináctý Hodonín dokonce šesti.

Důležité utkání začíná zítra v šestnáct hodin a třicet minut na hřišti v Tasovicích.

MARTIN SMEJKAL