V derby mezi Inzert Expresem Znojmo a Tasovicemi začali hosté hrát až po vyloučení Hycla. Navíc znojemský forvard Kubále nedal penaltu, a tak na domácí půdě IE Znojmo nezískalo ani bod.

Od začátku utkání se bylo na co koukat. Vysoké tempo hry slibovalo pěknou podívanou. Už ve druhé minutě se po centru Miroslava Ostrého mohlo Znojmo radovat. Gólman Trmal na mokrém pažitu podklouzl a Kubálemu chyběl kousek k tomu, aby uklidil balón do tasovické sítě.

V sedmé minutě se pak ke střele dostal Tibor Ostrý, ale jeho rána minula cíl v podobě brány Tasovic.

O pár minut později o sobě dali vědět i hosté. Jejich akce skončila vedle Minaříkovy branky. Akce se přelévaly z jedné strany na druhou jako písek v přesýpacích hodinách.

Červená a gól


V šedesáté minutě přehnal svou bojovnost hostující Hycl a po druhé žluté viděl červenou kartu, která znamenala konec jeho účinkování v utkání.

Běžela jednasedmdesátá minuta utkání, kdy se hosté v deseti dostali do vápna Znojma. Pavlíček vybídl svou nahrávkou Doležala ke skórování a druhý jmenovaný nabídku přijal – 0:1.

O tři minuty později mělo Znojmo jedinečnou příležitost vstřelit vyrovnávací branku. Samek našel v šestnáctce Tasovic Štába a ten byl faulován. Rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu.

Penaltu ale tasovický brankář zlikvidoval a střelec Kubále se jen nevěřícně držel za hlavu.

Tlak Znojma neustával, ale žádná z šancí domácích neskončila za zády Trmala.

Tasovice porazily IE Znojmo stejným výsledkem jako na podzim a upevnily si druhou příčku v tabulce I. A třídy Jihomoravského kraje.

„Výsledek utkání mě zklamal. Po vyloučení hostů jsme se dostali do útlumu a Tasovice to potrestaly brankou. V zápětí jsme nedali penaltu. Ze závěrečného tlaku jsme si sice vytvořili několik šancí, ale žádnou jsme neproměnili,“ smutnil trenér domácího celku Jaroslav Ludvík.