„Dobře jsme zápas začali. Soupeře jsme zatlačili a vedli 1:0. Dal nám ale pak z ničeho dva góly. Bylo to pro nás nešťastný zápas," smutnil po utkání tasovický trenér Tomáš Šťastný.

Jeho tým nepředvedl špatný výkon, přesto prohrál. „Nepamatuji si zápas, ve kterém by soupeř neměl žádnou šanci a vyhrál 2:1. Jedna věc je, že my nedáme gól a druhá, že se od nás odklonilo štěstí. Z vymyšlené standardky jsme dostali na 2:1, neproměnili jsme šance a bohužel jsem prohráli doma," krčil rameny tasovický obránce Oldřich Helebrant.

Vrchovině se proti Tasovicím daří. Ty jí dosud dokázaly dát jen dvě branky. „Nemáme na Tasovice nějaký speciální recept. Spíš s nimi sehráváme šťastná utkání. To platilo i o tomto zápase. Byla to šťastná výhra, i když vydřená. Měli jsme nějaké absence v sestavě a kluci, kteří nastoupili, se toho zhostili velice dobře. Byl to kompaktní týmový výkon směrem dozadu, díky kterému jsme přežili tlak domácích," zhodnotil trenér Vrchoviny Richard Zeman.

Tasovice od počátku jarní části trápí zranění brankářů. „Chytal Holík a bylo vidět, že  je nevychytaný. Příští zápas bude chytat Heneš.  Fukal se zranil v Otrokovicích a do konce sezony už nenastoupí," přiblížil tasovický trenér.

Tasovičtí poslední tři zápasy prohráli a vstřelili v nich jen jednu branku. To je také posunulo na pátou příčku v tabulce. Před tím naopak dali ve dvou zápasech deset gólů. „To byla série, kdy nám to tam padalo a teď je to naopak a nemůžeme se z toho vymotat. Doufám, že ve středu to v Hodoníně prolomíme. Jedeme tam určitě vyhrát," dodal Helebrant.

TJ Sokol Tasovice – SFK Vrchovina 1:2 (1:1)

Branky: J. Šuráň – 26. M. Skalník, 80. Folprecht.ŽK:52. Mašek, 90. M. Šuráň – 38. K. Skalník, 82. Folprecht, 87. Buchta.Rozhodčí:Kůrka – Fridrichovský, Pfeifer.Diváci:210.

Tasovice: Holík – M. Šuráň, Helebrant, Krátký, Čerstvý, J. Šuráň, Pechal, Horáček, Vyžrálek (73. Blahoudek), Mašek, Doležal (82. Hycl)

Vrchovina: Vítek – Buchta, Folprecht (83. Burian), Šandera, Skryja, Smetana, Kolařík, Sodomka, Chmelíček (63. Komínek), M. Skalník (79. Brabec), K Skalník