V posledním duelu sezony přijede na jih Moravy Stará Říše. Duel začíná v neděli v půl páté odpoledne. Pro posun tabulkou vzhůru musejí Tasovice nutně zvítězit. Ve hře je ovšem také varianta, že při souhře ostatních výsledků může tým skončit až na čtrnácté příčce. „Otevřenou partii neplánujeme, určitě chceme zápas odehrát se ctí a odměnit se divákům. Nemůžeme mávnout rukou a říct, že po záchraně už nám o nic nejde," burcoval Čermák.

Udržení v divizi D si Tasovice zajistily už s předstihem. V klíčovém duelu porazily Mutěnice 3:2. „Důležitý duel jsme zvládli, vítězství jsme si zasloužili, i když výsledek je těsný. Z kluků pak opadl stres, pod kterým hráli téměř celé jaro. V minulém zápase s Pelhřimovem už se hrál bezstarostný fotbal, ale v uvozovkách. Vážím si toho, že kluci zabojovali, hráli jsme na vítězství," pochvaloval si tasovický stratég Miroslav Steinhauser po remíze 1:1.

Jako na Znojmo

Na předchozí domácí utkání s Mutěnicemi dorazilo tři sta diváků. Tasovice se tak mohou pochlubit podobnými domácími návštěvami jako druholigové Znojmo, jehož poslední duel sezony s Kolínem vidělo 341 diváků. „Překvapuje mě to, protože se Znojmem hrajeme většinou ve stejný čas. Jsem moc rád, že diváci chodí, jejich podporu vnímáme. Když máte podobnou návštěvu jako druholigový tým, potěší to," děkoval příznivcům Čermák.

Podle Steinhausera ovšem solidní divácké počty nejsou náhoda. „Náš fotbal se líbí, i když jsme většinou hráli ve stresu. Padá totiž hodně branek," všiml si kouč. „Pomáhají nám i tím, že třeba vytvoří tlak na rozhodčí," pousmál se Čermák.

Nedělní sestava proti Staré Říši se patrně příliš nezmění od předchozího střetnutí s Pelhřimovem. „Potýkáme se se zraněními, mimo jsou Paul, Helebrant, Ševela. Rád bych dal šanci také mladým dorostencům," uvedl Steinhauser.

Tým už vyhlíží také tradiční rozlučku se sezonou. „Vypadá to, že se sejdeme příští týden. Zatím se snažíme vše sladit tak, abychom mohli všichni. Ale dáme si pak pivo a koleno, pobavíme se a pak už se zase budeme soustředit na nový ročník," doplnil Čermák.