Už jen čtyři zápasy do konce sezony čekají Tasovice v Moravskoslezské divizi skupiny D. Nyní je tasovický Sokol na čtrnácté příčce tabulky, kde zůstat rozhodně nechce. Řeší však nyní zásadní problém, nemá dostatek hráčů.

Více zraněných totiž ohrožuje sestavu, kterou je třeba postavit na nedělní utkání s Vyškovem. Vyškov je velice silný soupeř, který si hlídá horní příčky tabulky. Nyní je druhý. „Na Vyškov se připravujeme tak, že počítáme ztráty. Několik hráčů máme zraněných, čekáme, zda se nám vůbec podaří dát sestavu dohromady. Taktiku máme připravenou, teď je však nejdůležitější sestavit hráče," přiznal tasovický trenér Milan Kalaš.

Vypadá to tedy tak, že do základní sestavy nastoupí mnozí záložníci, kteří tak budou moci dokázat obhájit své místo v základní sestavě. To však zhodnotí až trenér tasovických fotbalistů, tedy po zítřejším důležitém utkání s Vyškovem.

Na posledním tréninku se zranil i kapitán Petr Krátký, který bude pravděpodobně do konce sezony mimo hru. „Zranění se bohužel množí a se sestavou možná problémy budou. Ale je to divize a každý může ukázat, že patří do základní sestavy, i když do teď seděl na střídačce. Já osobně jsem proti soupeři hrál jen jednou, při minulém působení v Tasovicích," přiznal obránce v záloze Roman Švarc.

Poslední zápas s Uherským Brodem se Tasovickým nevydařil. Poddali se hře domácích a nedrželi se plánu. Domácí tak přehráli Tasovice 2:0. Tuto chybu nechtějí Tasovičtí pro další zápasy už opakovat.

„Doufáme, že se nebude výsledek z minulého utkání opakovat. I když nás čeká hodně silný soupeř, kterým Vyškov rozhodně je, pokusíme se na domácím hřišti uhrát dobrý výsledek. Hlavně získat body," přiblížil tasovický trenér Kalaš.

Vyškov už několik sezón patří k těm lepším týmům v divizi, ale nedokázal to potvrdit umístěním v tabulce. „Až letos to vypadá, že bude hrát o postup. Přijede k nám tedy silný protihráč, který je momentálně ve formě," sdělil k Vyškovu obránce Mička.

Trenér doufá, že i hráči k zápasu přistoupí tak, že je potřeba bojovat. Chce, aby jeho svěřenci přizpůsobili utkání své nálady a vše ostatní. „Z důvodu malého počtu bodů, které jsme dosud získali, je pro nás každý zápas vysoce důležitý. Potřebujeme v neděli Vyškov zvládnout za tři body. Nebude to ovšem jednoduché, protože se pohybuje v horních patrech tabulky," hodnotí obránce Roman Švarc.

Jelikož budou Tasovice hrát doma, mají menší výhodu. I samotná přítomnost fanoušků totiž přináší do hry bojovnost a zápal.

Hráči i trenér ví, že vyhrát se dá v této vyrovnané soutěži s každým. „V domácím prostředí budeme zase o něco silnější. Musíme je předčit v bojovnosti a odvážnosti směrem dopředu, vyvarovat se hloupých chyb v obraně. Když tohle budeme plnit, věřím, že zvítězíme," řekl s důvěrou ke svému týmu tasovický hráč Zdeněk Mička.

Začátky zápasu se nyní posunují časově dopředu. Změna času hry je způsobená posunem letního času na zimní. Má to spojitost nejenom se světlem, ale také s teplotou vzduchu. Předpokládá se, že čím blíže k poledni, tím větší bude sluneční intenzita a také menší chlad.

Tasovice hrají v neděli na domácí půdě od 14.30 hodin.

ROMANA ČERNÁ