„Je to soupeř, se kterým se trápíme od začátku našeho působení v divizi. Nevím, jestli máme nějaký komplex, nebo je to shoda náhod, že se nám na ně nedaří," uvedl tasovický obránce Petr Krátký.

Utkání s Vrchovinou bude opakováním posledního loňského zápasu. Tehdy se soupeř dostal do vedení 2:0 a Tasovice pak zachraňovaly bod alespoň vyrovnáním. „Tehdy jsme horko těžko dotahovali na 2:2. Ani tentokrát nás nečeká nic jednoduchého," upozornil Krátký.

Jeho tým hodlá navázat na výkon, který předvedl v úvodním zápase. „Chceme se prezentovat naší kombinační hrou postavenou na disciplíně, organizací hry a patřičnou bojovností hráčů. Ta je u kluků na velice dobré úrovni, musím je za ni pochválit. Jediné, co nás trápí je, že musíme zlepšit produktivitu," prohlásil tasovický trenér.

Tasovice uzpůsobují tréninky tomu, aby zvládli proměňovat brankové příležitosti.

„Jenže zápas a trénink je něco jiného," pokrčil rameny Krátký.

Soupeř z Vysočiny nevstoupil do nové sezony vůbec dobře. Z Pelhřimova si přivezl prohru 0:3.

„Jsme v takovém rozpoložení, že i z hlediska psychologického potřebujeme bodovat. Rozhodně nejedeme do Tasovic odevzdat svoji kůži. Na jejich hřišti se nám daří urvat body. Bude to vyrovnaný zápas," myslí si nový trenér Vrchoviny Marek Štukhejl.

Domácí ale nechtějí žádný bod soupeři nechat. „Vrchovina má šikovný mančaft, který hraje delší dobu pospolu. Jsou důrazní, rychlí, pohybliví. Na druhou stranu hrajeme doma a tři body jsou povinnost," konstatoval Krátký.

Vrchovina pracuje s týmem systematicky. „Je pravda, že jsme delší čas pospolu a ještě to tak i nějakou dobu zůstane. Máme pořád mladý kádr, který je potřeba rozvíjet výkonnostně. Ještě nejsme na nějakém vrcholu," přiblížil Štukhejl.

Tasovickým by měl chybět jen dlouhodobě zraněný obránce Lukáš Čerstvý, jenž nosil kapitánskou pásku. Nyní ji přebral právě Krátký.

„To vůbec nehraje roli, kdo je kapitánem. Na hřišti je nás jedenáct, další kluci jsou připraveni na lavičce a důležité je urvat tři body. Nehraje roli, jestli je kapitánem Čerstvý nebo Krátký," tvrdí Krátký.

Chuť zlomit nepříznivou bilanci s Vrchovinou tak tasovickému mužstvu nechybí. Jestli se jim podaří nasazení a bojovnost proměnit ve vítězství ukáže nedělní utkání, které začíná o půl páté odpoledne.

divize D

2. kolo – neděle 18. srpna
Tasovice – Vrchovina 16:30
Dosavadní vzájemné zápasy:
Sezona 2010–2011:

Vrchovina – Tasovice 2:0
Tasovice – Vrchovina 1:1
Sezona 2011–2012:

Vrchovina – Tasovice 3:0
Tasovice – Vrchovina 1:2
Sezona 2012– 2013:

Vrchovina – Tasovice 1:0
Tasovice – Vrchovina 2:2