Vnímáte závěrečnou porážku 0:3 v Karviné jako pověstnou kaňku na jinak skvělém podzimu?

Neberu to tak. Porážka nás samozřejmě mrzí, ale trochu jsem čekal, kdy přijde. Mohli jsme prohrát už v předešlém zápase s Opavou.

Podzimní forma vás vynesla až do čela tabulky. Mrzí vás, že teď musíte na další zápasy čekat až do startu jara?

Odehráli jsme celý podzim ve skoro stejné sestavě, hlavně obrana nastupovala pořád pohromadě, točili se spíš jen ofenzivní hráči. Už jsem na klucích viděl, že jsou unavení a potřebují oddech. Jak po fyzické, tak po psychické stránce. Jsme rádi, že pauza přišla.

Hráči i fanoušci už mluví o návratu do první ligy. Vnímáte přání okolí dotáhnout sezonu do postupového konce?

Pořád nás čeká ještě třináct těžkých zápasů, ve hře je strašně moc bodů. Fanoušci, hráči i vedení klubu určitě po postupu touží. Uvidíme, jak si vyhodnotíme naše cíle, ale bylo by alibistické říct, že o postup v této situaci nechceme hrát.

Které aspekty stojí za postavením na čele druholigové tabulky?

Podařilo se nám v létě doplnit kádr a jak jsem zmínil, je dobře, že se nám dařilo odehrát většinu zápasů ve stejné sestavě. Nepotkalo nás také žádné zranění hráčů, to je důležité. Chytili jsme začátek soutěže, když jsme vyhráli na Vyšehradu, pak se kluci rozjeli. Psychická stránka dělá strašně moc. Pochopitelně nám pomohlo několikrát i štěstí, třeba v Pardubicích jsme vyrovnávali v devadesáté minutě. Několik zápasů jsme zase otočili.

Se 33 vstřelenými góly máte také nejproduktivnější útok v soutěži…

Jsem rád, že dáváme hodně gólů, jsou koření fotbalu, jak se říká. I rozestavení nám sedělo, razíme ofenzivní styl. Na krajích zálohy nastupují útočníci, takže skoro pořád hrajeme na tři. Nicméně víc útočníků v sestavě vám góly nezaručí, je potřeba podpora ostatních hráčů. Nám pomáhali s útočením i krajní obránci.

Znojemské diváky takový fotbal bavil, v posledním domácím zápase s Opavou jich přišlo rekordních 1912. Cítíte jejich podporu?

Hraje se před nimi výborně. Páteční večery pod umělým osvětlením navíc mají svoje kouzlo. Diváky fotbal baví, nás taky.

V polovině úspěšné sezony trenéři většinou touží udržet kádr pohromadě. Hrozí nějaký odchod?

Zatím o ničem nevím. Naopak jsme se bavili s vedením, že ještě chceme kádr doplnit.

Jak jste si užil spolupráci s trenérským mentorem Petrem Uličným?

Je to velká zkušenost. Vždycky si přes týden doma odpočne a pak přijede na zápas. Zápasy vidí z tribuny, to je vždycky trochu jiný pohled, najde jiné věci. Samozřejmě jsem rád, že přijde i do kabiny a něco si řekneme o poločase. Budu strašně rád, když ve Znojmě zůstane také na jaře.

To už můžete mít i vlastní licenci…

Za tři týdny mám první dvě zkoušky, pak v polovině ledna další dvě. Určitě budu trochu nervózní.

Používáte taháky?

To nejde. (smích) Všechno jsou to ústní zkoušky, formou vzájemné komunikace. Předáváme i nějaké práce a prezentace, takže není kde taháky použít.