"Domluvili jsme se, že si musí nejdříve vyřešit všechny svoje záležitosti spojené s jeho současnou smlouvou ve Slavii. A potom mi dá vědět. Zatím se ještě neozval. Očekávám, co bude dál," řekl ČTK Kalvoda. Feninovi nabídl podmínky spolupráce. "S tím, že my pomůžeme jemu k rozehrání se. A on by pomohl nám. Máme jen jednoho útočníka Vašíčka a hledáme k němu dalšího," uvedl kouč.

Naznačil také, že není vyloučena Feninova účast na soustředění. "Zatím nemám další informace, proto jsem se nezabýval tím, zda by za námi dodatečně přiletěl. Podle situace lze ale všechno okamžitě řešit," doplnil Kalvoda.

Šestadvacetiletý Fenin přišel do Slavie loni v lednu po pětiletém nepovedeném angažmá v Německu restartovat kariéru, ale ve dvanácti ligových utkáních ani jednou neskóroval a i kvůli zranění vypadl z prvního týmu. Za áčko zasáhl na podzim jen do pěti zápasů, jinak také působil v třetiligové rezervě. Vršovický klub se v zimě s šestnáctinásobným reprezentantem nedohodl na předčasném ukončení smlouvy a pro jarní část ho přeřadil do juniorky.