Jak fotbalisté znojemského Inzert Expresu, tak i tým Moravského Krumlova hráli o víkendu na hřišti soupeřů. Inzert Expres si z Rousínova odvezl nejméně atraktivní fotbalový výsledek 0:0. A podle toho také utkání i vypadalo.

„Zápas působil jako přátelské utkání. Oběma týmům chyběla chuť dát gól. Hrálo se většinou mezi šestnáctkami, byl to nezáživný fotbal. Až ke konci jsme se dostali do tří úniků. Jeden gól nám rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu. Domácí měli také jednu dobrou šanci. Remíza je spravedlivá," zhodnotil zápas znojemský trenér Tomáš Pěnkava.

Podobně mluvil i trenér domácích Petr Krahulec. „Hra byla bez chuti, bez nápadů a bez šancí. Na obou stranách byl výkon neurovnaný, nepřesný. Oba týmy se spoléhaly, že se něco náhodou podaří," podotkl.

Na rousínovský stadion přišla jen hrstka fanoušků. Většina dala přednost hokejovému střetnutí Česko versus Slovensko. Během fotbalového utkání bylo cítit, že hlavami všech Čechů se honil spíš hokej.

„Určitě myšlenky klukům utíkaly jinam, všichni se už viděli u televizorů. Chyběla tak koncentrace i motivace, už není o co moc hrát. Touha po nejvyšších příčkách je pryč, těžko se to psychicky zvedá," mínil domácí trenér.

Získaný bod posunul Inzert Expres na čtvrté místo v tabulce, kde díky lepšímu skóre předběhl pátý Moravský Krumlov. Ten na hřišti Vracova neuspěl a odjel s porážkou 0:1.

V Kyjově i v sousedním Bzenci Krumlovští těsně vyhráli. Třetí cesta na Slovácko už jim nevyšla podle představ. Pokud by však ve druhém poločase proměnil Zelníček penaltu, mohli si hosté odvézt klidně bod.

„Měli jsme vyhrát mnohem vyšším rozdílem. Byl to naprosto stejný zápas jako před týdnem v Podivíně. Vypracovali jsme si spoustu vyložených šancí. Bohužel jsme dali pouze jeden gól. Zahodili jsme to, co se zahodit dalo, i to, co se zahodit nedalo," pronesl domácí kouč Karel Lejsal.

Vracov předčil krumlovské fotbalisty zejména v prvním poločase. Vstřelil ale jediný gól ve dvanácté minutě, když se trefil Petr Loprais.

„Podali jsme v první půlce velice vlažný výkon. Vracov zaslouženě vedl 1:0 a kdyby to bylo 3:0, tak by se nikdo nedivil. Nás ale podržel brankář," přiblížil trenér Moravského Krumlova Karel Pelikán.

Jeho tým začal bojovat až ve druhé části. „Ve druhém poločase jsme naopak měli velký tlak. Zelníček neproměnil pokutový kop. Rozhodčí neuznal Schwarzovi čistý gól, což uznali i domácí hráči. Střela šla z přímého kopu od břevna za lajnu a z brány ven. Pak jsme neproměnili dvě vyložené šance," mrzelo trenéra.

Přesto byl ale s výsledkem spokojený. „Byl to vyrovnaný zápas. O ten jeden gól byl Vracov šťastnější. Jinak to bylo velmi dobré utkání. Jsem spokojený s výkonem hráčů, který předvedli ve druhé půlce," chválil své svěřence Pelikán.

Fotbalisty Krumlova čeká další zápas už v pátek, kdy doma přivítají třináctý Rajhrad. Utkání bylo přesunuté kvůli tomu, že v sobotu se po celý den koná na krumlovském hřišti rockový festival Vrabčák fest.

Mužstvo Inzert Expresu si zahraje dnes od pěti hodin odpoledne přátelské utkání s prvoligovým Hradcem Králové, který přijel do Znojma ukončit sezonu.