Podle Šamánka i přes daná pravidla sudí v utkání rozhodují spontánně. „Pravidlo je podle mě vyloženo trochu nepřesně. Nemyslím si, že se podle něho rozhodčí stoprocentně řídí. Je to spíš na citu, jak se rozhodne v danou chvíli," mínil Šamánek.

Při posuzování ruk je nutné přednostně zohlednit úmysl fotbalisty. „Když má hráč ruku na zemi a v přirozeném pohybu, tak to ruka prý není. Pak existují i nějaké výjimky. Trošku v tom byl guláš," povídal rychlonohý útočník.

Přednášku, kterou fotbalisté absolvují povinně jednou za sezonu, vedl Ladislav Dofek, člen komise profesionálních rozhodčích. „Také se probíraly i ofsajdy, jestli jsou úmyslné nebo ne," připomněl Šamánek, který seminář považuje za nutnost. „Je to hlavně pomůcka pro nás, abychom nevypadali, že se na hřišti hádáme neprávem," dodal.

Předsezonní posila Znojma z Baníku Sokolov měla po konci podzimní části zdravotní trable, nyní už je fit. „Musím zaklepat, že kotník zatím drží. Vynechal jsem jen první zápas v Tipsport lize proti Olomouci. Proti Ostravě a Frýdku Místku jsem hrál vždy jeden poločas. Kotník vydržel, což bylo v tu chvíli podstatnější než výkon," prohlásil Šamánek.

Hříbek končíZnojemský kádr v rozjeté přípravě na jarní část sezony opouští Roman Hříbek. Sedmadvacetiletý obránce se s klubem dohodl na ukončení smlouvy. Hříbek byl jeden ze služebně nejstarších hráčů Znojma. Připsal si 101 startů ve druhé lize a 9 v první lize.