Hned na startu jara odjistil třígólovou explozi a zažehl útok na čele tabulky druholigových kanonýrů. Fotbalista Václav Vašíček hattrickem odstřelil v úvodním jarním kole druhé ligy Zlín a posunul své Znojmo na sedmé místo tabulky. Před atakem mladého snajpra mobilizuje Sokolov, dnešní soupeř 1. SC.

Utkání začíná dnes patnáct minut po desáté hodině dopoledne stejně jako duel Zbrojovky proti Bohemians Praha na Proseku. „Nejde pouze o Vašíčka, čeká nás obecně silný protivník. Hráči Znojma jsou dobře technicky vybavení, mají dobře poskládaný tým. Jejich velkou výhodu je, že jsou delší dobu pohromadě, takže se velmi dobře znají,“ upozornil sokolovský kouč Radoslav Látal.

Letos už desetigólový Vašíček možná zůstane na hrotu útoku osamocený. „Až v den utkání se rozhodneme, zda přejdeme na rozestavení 4 – 2 – 3 – 1. Už se nám dávají dohromady zranění, odcestoval s námi Tomáš Lukáš. Jen David Šmahaj ještě nemá vyřízenou registraci,“ sdělil znojemský trenér Bohumil Smrček.

Znojmo po výhře 4:1 se Zlínem čeká navazování úspěšného startu na trávníku pátého Sokolova, který v minulém kole podlehl Zbrojovce 0:1. „Čeká nás velice silný soupeř, se kterým jsme na podzim prohráli 0:1. Zlín považuji pouze za první vlaštovku. Jsem rád, že jsme duel otočili, snad výkon potvrdíme,“ přál si kouč.

V loňské sezoně sice Znojmo na svém trávníku podlehlo Baníku 2:5, ovšem v Sokolově zvítězilo 2:1. „Pokusíme se navázat na poslední zápas u nich. Když budeme hrát obezřetně a všichni hráči si splní svou roli, můžeme uspět,“ dodal Smrček.

Zbrojovka zajíždí na trávník střížkovského klubu Bohemians Praha, jemuž v tabulce patří druhá pozice. „Sledoval jsem minulý týden jejich vítězství 4:2 nad Táborskem, hráli velice dobře a teď se představí doma,“ varoval brněnský trenér Petr Čuhel.

Tým Pražanu táhnou nedávné ligové hvězdy Flachbart, Szabo nebo Drsek, jehož start je však kvůli natrženému lýtkovému svalu nejistý. „Mají zkušené hráče uprostřed obrany a zálohy, na krajích zase mladé rychlíky, v útoku bude nebezpečný Ibe a kvalitou disponují také na lavičce,“ uznal kvalitu letošního nováčka Čuhel.

Podzimní vzájemný duel těchto soupeřů skončil remízou 1:1, když obě branky padly už v úvodních dvou minutách. „Chceme hrát aktivně i venku, takže se pokusíme každou příležitost k rychlému útoku proměnit v branku,“ podotkl kouč jedenácté Zbrojovky.

Kvůli čtyřem žlutým kartám postrádá Paška, zranění nepustí do hry Švancaru se Šamánkem. Potřebné formuláře stále scházejí k zaregistrování Kamerunce Chigoua po přesunu z Astrachaně. „Nejprve Rusové tvrdili, že jim nic nepřišlo, pak kvůli státnímu svátku tři dny nepracovali a v pátek ráno jsem se dozvěděl, že se dokumenty někde zatoulaly. Takže Dani znovu podepisovat ukončení smlouvy a vše jsme posílali znovu.,“ posteskl si sportovní ředitel Brna Zdeněk Kudela.