Vzestup formy pokračuje v pravý čas. Poprvé od poloviny března prohráli fotbalisté Pardubic na domácím hřišti. Tehdy podlehli Znojmu 0:1, shodný výsledek se opakoval se stejným soupeřem i nyní v utkání 8. kola Fortuna národní ligy. Herní převaha Pardubic ke gólu nevedla, hosté rozhodli v jednašedesáté minutě po dorážce Antonína Růska.

První šanci připravil ve čtvrté minutě Pavel Černý pro Michala Surzyna, ale znojemský gólman Vlastimil Veselý míč vyrazil. Hráči Pardubic měli i nadále míč pod svou kontrolou, jenže skórovat nedokázali.

Zřejmě v největší šanci se po vydařené kombinaci objevil Dominik Fusek. Ani on se neprosadil. „Říkal jsem klukům, že Pardubice budou hodně na míči. Hráči jako Jeřábek, Řezníček a další se nezbavují míče a snaží se to prokombinovat. Ale nevstoupili jsme do utkání dobře, zbavovali jsme se balonů, chyběla nabídka,“ řekl k první půli Jiří Balcárek, trenér Znojma.

Florbalisté Znojma. Ilustrační foto.
Florbalisté Znojma dvakrát prohráli a v tabulce klesají

Po přestávce nejprve zasahoval pardubický brankář Milan Knobloch proti Rostislavu Šamánkovi. Následovala snaha domácího týmu, ale ani po rohových kopech se Pardubičtí neprosadili. Naopak udeřili hosté, když Knobloch vyrazil střelu Davida Helíska na břevno a z dorážky poslal míč do sítě Růsek.

Domácí chtěli odpovědět, ale šance gólem neskončily. Po centru Jana Řezníčka Fousek hlavičkoval těsně vedle. V závěru se vydal podpořit útok i gólman Knobloch, jenže hosté se dostali do protiútoku. Míč do prázdné branky ovšem neprocpali, protože zakročili obránci.

V nastavení mohl ještě vyrovnat střídající Pavel Sokol, ale Veselý hosty znovu podržel. „Navázali jsme na dobrý výkon v Opavě. S nevyužitím šancí je to již ohraná písnička. Proti Znojmu jsme měli minimálně tři. Těžko můžu hráčům něco vyčíst, kromě toho, že ty šance neproměníme. Přístup byl v pořádku. Navíc tím, že jsme udělali změny, to ještě vygradovalo. Začala nám hrát více pravá strana,“ uvedl pardubický trenér Jiří Krejčí.

FK Pardubice – 1. SC Znojmo 0:1 (0:0)
Branka: 61. Růsek.
Rozhodčí: Severýn – Černý, Novák.
ŽK: Řezníček.
Diváků: 620.

Pardubice: Knobloch – Přibyl (39. Křapka), Piroch, Šejvl, Surzyn – Jeřábek – Fusek (46. Rybička), Řezníček, Ladra, Fousek – P. Černý (83. Sokol).
Znojmo: Veselý – Helísek, Mezlík, Svozil, Cihlář – Štrombach (46. Teplý), Machuča (75. Čereda), Mešaninov, Javůrek (83. Hladík) – Růsek, Šamánek.