„Pomohl nám duel s Opavou, který jsme zvládli herně i výsledkově. V Sokolově jsme podali týmový výkon. Vytěžili jsme z minima maximum. Co jsme měli v útočné fázi, jsme proměnili,“ těší znojemského útočníka Rostislava Šamánka.

Osmadvacetiletý forvard si otevřel gólový účet v letošním ročníku Fotbalové národní ligy právě proti Opavě, když v 61. minutě proměnil penaltu. Hned v dalším utkání na něj navázal brankou v Sokolově. „Dobré výsledky vždy pomohou k tomu, že se hráč cítí líp a hlava je pak lépe nastavená. Momentálně panuje nejen u mě, ale i v týmu dobrá nálada,“ říká Šamánek.

Formu si chtějí Znojemští přenést i do Pardubic, kde z posledních čtyř utkání vyhráli pouze letos na jaře 1:0, předtím dvakrát remizovali a jednou odešli poraženi. „Do Pardubic jedeme samozřejmě zvítězit i když tam bývají zápasy opravdu obtížné. Už jsme se o tom několikrát přesvědčili,“ upozorňuje Šamánek.

Tomáš Cihlář (vlevo).
Určitě nebudeme hrát nějakého zanďoura, hlásí Cihlář před Opavou

Východočeši v minulém zápase potrápili Opavu na jejím hřišti. Prohráli 0:1, ale spálili několik šancí. „Soupeř se vyznačuje bojovností a týmovým pojetím. Hranice kvality týmu se podle mého názoru ještě zvedla, protože jsem jej viděl i v minulých sezonách a jednotlivci se zlepšili,“ prohlašuje znojemský kouč Jiří Balcárek na klubovém webu.

Pardubice se opírají v ofenzivě o letní posilu Pavla Černého. Bývalý útočník Hradce Králové vstřelil od začátku sezony tři branky. I zkušený dvaatřicetiletý hráč pomohl současnému pátému místu. Jihomoravané ztrácí na sedmém místě na Pardubice bod. „Znojmo podává dobré výkony. Je to celistvé mužstvo, které ví, jakým způsobem chce hrát. Nebezpečné je především v ofenzivní fázi,“ sděluje domácí kouč Jaroslav Novotný.

Balcárkovi svěřenci berou duel v Pardubicích také jako generálku před středečním třetím kolem Mol Cupu, kdy hostí hvězdami nabitou pražskou Spartu. „Takovým tým sem nejezdí každý rok. Lhal bych, když řeknu, že utkání s ním nemáme v hlavě. Ale neznamená to, že se jedeme do Pardubice vyprdět. Chceme to zvládnout a pak se stoprocentně soustředit na Spartu,“ dodává Šamánek.

Těžký soupeř
Sezona 2016/2017:
Pardubice – Znojmo 0:1

Sezona 2015/2016:
Pardubice – Znojmo 1:1

Sezona 2014/2015:
Pardubice – Znojmo 1:1

Sezona 2013/2014:
1. SC Znojmo hrálo 1. ligu

Sezona 2012/2013:
Pardubice – Znojmo 3:1