Jak jste uvítal možnost strávit jarní část sezony ve Znojmě?

Je to tak pro mě asi lepší. Hned po příletu ze soustředění v Turecku jsme si sedli s trenérem Zbrojovky Václavem Kotalem a říkal mi, že bych asi tolik šancí nedostal. Nabídl mi jít do Znojma, o což jsem stál. Je to druhá liga, chlapský fotbal.

Měl jste čas probrat své další angažmá s otcem, který má bohaté fotbalové zkušenosti?

Bylo to hodně narychlo, takže ani ne. Ale věděl jsem, že do toho chci jít, protože mám větší šanci pravidelně nastupovat. Když jsme si pak s tátou volali, můj krok schválil.

Tomáš Weber
- Narozen: 29. května 1996 ve Vyškově
- Pozice: záložník
- Výška: 178 centimetrů
- Váha: 64 kilogramů
- Klub: 1. SC Znojmo (hostování ze Zbrojovky Brno)
- Zápasy/góly v první lize: 2/0 (debut 30. listopadu 2015 proti Spartě Praha)

Počítal jste s možným hostováním už v době zimní přípravy se Zbrojovkou?

Trenér Kotal nám už na jejím začátku říkal, jaké máme my mladší hráči možnosti. Zápasy, které jsem odehrál ještě v Česku, byly v pořádku. Ale v Turecku už se sestava hodně ladila na první jarní ligový zápas se Slavií, zkoušely se standardní situace. My mladí už jsme tolik nehráli.

Počítáte s letním návratem do Brna?

Jasně, trenér řekl, že hostování není nic proti mně. Je to o zkušenostech, v létě se vrátím a budu dál bojovat o svoje místo.

Se Znojmem už jste trénoval. Jaké máte první dojmy?

Všichni od hráčů až po vedení ví, co se od klubu očekává. Je fajn, že je tady hodně kluků, se kterými jsem se potkal v Brně. Ostatní poznávám, ale parta je v pořádku.

Mrzí vás, že Znojmo už na podzim odehrálo oba zápasy s Karvinou, kterou trénuje váš otec?

Ano, už jsme se o tom také bavili. Snad se potkáme jindy. (úsměv)

Vnímáte ve Znojmě tlak na postup do první ligy?

Vnímám očekávání veřejnosti, všichni v klubu chtějí postoupit. Ale žádný tlak mě nesvazuje. V první lize jsem debutoval na Spartě a také jsem si nic nepřipouštěl. Chci podávat stoprocentní výkony a Znojmu pomoct.