Jedná se o týmy Bystrce, Bohunic a Napajedel. „Již nyní víme, že se do MSFL přihlásily všechny B týmy a z obou moravskoslezských divizí tak sestoupí dvě poslední mužstva," uvedl hlavní trenér aktuálně třináctých Tasovic Milan Kalaš.

Jejich soupeř ze Staré Říše si záchranu zajistil s předstihem a sezonu tak pouze dohrává. V posledním utkání dokonce na vlastním trávníku inkasoval od druhých Rosic debakl 2:5 a v předešlém duelu se rozešel smírně s Bystrcí výsledkem 4:4.

V pětadvacátém kole dokonce hráči Staré Říše inkasovali sedm branek od Líšně. Tasovicím by tak jejich aktuální rozpoložení mohlo hrát do karet a dopomoct jim ke kýženému vítězství. „Většina hráčů je připravena nastoupit. U některých startů máme sice otazník, ale myslím si, že většina nastoupí a podá odpovídající výkon," dodal Kalaš.

Tasovičtí se momentálně nachází na třinácté pozici se ziskem třiceti bodů a podle nich jim právě tato výhra pojistila záchranu. Stále se však musí ohlížet na své soupeře a doufat v jejich možné klopýtnutí.

Aktuální soupeř ze Staré Říše je v tuto chvíli osmý. „Rozhodně si nemůžeme dovolit prospat první poločas jako v zápase s Napajedly. To by se nám proti Staré Říši nemuselo vyplatit. Je pravda, že oni jsou již delší dobu zachráněni a ty výsledky mají vysoké, ale na druhou stranu nehrají pod tlakem," varuje záložník Tasovic Roman Švarc, který v posledním zápase střílel důležité branky za své domácí mužstvo.

Tasovický klub tradičně i na tento důležitý zápas vypravuje autobus s fanoušky. Utkání začíná v sobotu třicet minut po šestnácté hodině ve Staré Říši na hřišti U Jechovce.

MARTIN SMEJKAL