Jste spokojený s bodem z domácího stadionu?

Bereme ho. Baník se ukázal jako velmi kvalitní soupeř a asi měl víc šancí. Po poločase jsme chvíli byli lepší, jenže pak převzal iniciativu soupeř a my běhali jen bez míče, což je vždy náročné. I když jsme hráli doma, remízy si musíme cenit.

Ostrava před startem druhé ligy vyhlásila, že chce ihned zpět mezi elitu. Potvrdila ve Znojmě, že na to má?

Baník hrál dobře. Byl silný na míči a Tomáš Mičola je rozdílový hráč, který mu tvoří hru. Zatím však chybí porovnání s ostatními soupeři. Je za námi teprve první kolo. Ostravě však návrat do první ligy přeju, fandím jí.

Kdo se podle vás vedle Baníku bude držet na špici soutěže?

Samozřejmě olomoucká Sigma, která má podobné ambice jako Baník. Vysoko nejspíš bude i Opava, která právě s Hanáky v prvním kole uhrála remízu a ukázala, že se s ní musí počítat. Na vršku tabulky se chce určitě pohybovat i Táborsko.

V neděli proti vám stanuli Bronislav Stáňa a Jakub Pokorný, kteří ještě nedávno hráli ve Znojmě. Došlo na nějaké pošťuchování?

S Broňou k několika kontaktům došlo, ale žádné hecování nebylo. Dobře ho však znám a vím tak, kde má silné a slabé stránky. Snažil jsem se toho v zápase využít.

V poslední době máte z důvodu zranění problémy v obraně. Bylo to v neděli znát?

Chyběl Tomáš Cihlář, který snad už nastoupí ve středu do poháru. Fit stále není Radek Mezlík. Navíc Dan Odehnal měl v minulém týdnu také nějaké potíže. Na druhou stranu oba stopeři spolu hráli už na jaře, takže v tom velký zádrhel nevidím.

Přesto v jednu chvíli běželi na vašeho brankáře tři ostravští hráči. Jak je to možné?

Šlo o podcenění na půlce. Dan Odehnal šel do souboje, vznikla taková trmavrma. Měli jsme balon odkopnout a byl by klid. Takhle se dostal na našeho posledního, který ho špatně zpracoval a soupeř mu ho vypíchl. Naštěstí to hostující útočník nezvládl a Jirka Doleček jeho pokus lapil. Kdybychom dostali gól do kabiny, nevím, co bychom pak dělali.

Doleček vás podržel i při dalších soupeřových šancích…

Gólman má vždy chytit něco navíc a to se Jirkovi podařilo. Zachytal výborně a patří mu náš dík.

Jak jste snášeli vedro, které při duelu panovalo?

Nečekal jsem, že bude takové. Bylo o to horší, že jsme hodně běhali bez balonu. Dalo se to však vydržet. Před čtrnácti dny v přípravě s Górnikem jsme hráli asi v pětatřicetistupňovém horku a také to šlo.