Poprvé nastoupil v nejvyšší soutěži a hned proti mistrovské Plzni. Na tribunách jej přitom sledovalo 4680 diváků. „Hodně jsem se těšil. I když jsem věděl, že to bude těžké, určitě šlo o jedno z nejlepších utkání, které můžu v lize zažít," říká Hříbek na adresu plzeňského lídra ligy.

Defenzivní záložník nezabránil porážce 0:1, přesto znojemský nováček sklidil pochvalu. „Věřil jsem, že uhrajeme remízu. Škoda," hlesne. Výkon západočeského týmu však zůstal za očekáváním. „Trochu nás zklamal. I Darida říkal, že cítili únavu, což duel ovlivnilo," potvrzuje.

O tom, že si odbude prvoligový debut, jej kouč Leoš Kalvoda definitivně ujistil ve čtvrtek. „Už v pondělí jsem něco vytušil, když jsem nakonec nešel hrát za juniorku," sděluje čtyřiadvacetiletý Hříbek. Trenér jej za výkon chválil. „Před zápasem jsem trochu nervozitu cítil, ale žádný trémista nejsem," věří odchovanec Dyjákovic.

Téměř pětitisícová návštěva na brněnském stadionu v Srbské ulici jej potěšila. „Už jsme si v Brně zvykli. Lidi hodně fandili, pak se hraje dobře, přijel celý autobus z Dyjákovic," směje se Hříbek.

Po čtyřech kolech klesl nováček na poslední příčku se dvěma body, jediný gól vstřelil v úvodním kole Dukle. „Na tabulku se moc nedíváme, potřebujeme se hlavně zlepšit směrem dopředu, dávat góly. Proti Plzni jsme byli málo důrazní, nestříleli jsme, mohli jsme si víc dovolit před vápnem," míní Hříbek.

V sobotu se Znojmo představí na hřišti vítěze Superpoháru Jablonce. „Odjíždíme s respektem. Nejedeme si jen zahrát fotbal, pokusíme se tam odrazit. Potřebujeme už sbírat remízy i vítězství a je jedno s kým. Chceme se zachránit," dodává.