Od 12.20 nastoupí v televizním duelu na hřišti Frýdku-Místku. „Týmy, které se v posledních kolech zachraňují, jsou velmi nepříjemné a staví na bojovnosti. Po nezdaru v Sokolově víme, co nás čeká,“ připomíná záložník Michal Holub středeční prohru 0:1.

Série bez výhry
Posledních pět duelů znojemských fotbalistů:
27. kolo: Sokolov – Znojmo 1:0
26. kolo: Znojmo – Sigma Olomouc 1:4
25. kolo: Varnsdorf – Znojmo 2:1
24. kolo: Znojmo – Viktoria Žižkov 2:2
23. kolo: Třinec – Znojmo 2:1

Jenže to není jen o zachraňujících týmech. Znojmu se po dobrém startu do jara nedaří už delší dobu. Z posledních sedmi duelů vyválčilo jen čtyři body. To je na celek, který chtěl prohánět aspiranty na postup, bídná bilance. „Už konečně chceme uspět za tři body. Od prohry v Sokolově se odrazíme a chceme hrát fotbal, který nás zdobil na začátku jara a ve kterém dominujeme,“ velí třiadvacetiletý odchovanec olomoucké Sigmy.

Ačkoli nejde svěřencům kouče Radima Kučery o holé bytí, v klubu panuje z nevydařeného období už mírná nervozita. „Nechápu to. Tréninky máme výborné, rozcvička výborná, hřiště výborné, počasí výborné… ale pak zápas nevyjde. Musíme si víc věřit, máme dobré hráče. Každý si v hlavě musí sám srovnat, o co hraje, co chce a co je potřeba udělat, zlepšit,“ hlásí chorvatský záložník Stijepo Njire na klubovém webu.

Jeho i spoluhráče však čeká nabuzený celek, který se výhrou hodně přiblíží záchraně. Frýdek-Místek má na třinácté příčce čtyřbodový náskok na sestupovou pozici. „Situace, ve které jsme se ocitli, nám velí jednoznačně vyhrát. Znojmo je velmi fotbalové. Bude to zřejmě boj. Musíme být agresivní v osobních soubojích a dostupovat hráče,“ povídá trenér moravskoslezského týmu Leoš Kalvoda.

JAN PAŘÍK
MARKÉTA WEINLICHOVÁ