Jeho svěřenci měli už 
v úvodu zápasu problémy, především ve středu zálohy. „První poločasy vždy prospíme. Ztráceli jsme míče 
ve středu hřiště. Soupeř čekal na odražené balony, kterých bylo dost. Brejky Sigmy byly smrtící," povídal znojemský Radim Nepožitek, jenž hrál opět v útoku.

Už v desáté minutě otevřel skóre překvapivý hráč 
v sestavě domácích Lukáš Buchvaldek. Přesně zacílil osamocený na hranici malého vápna. „Věděli jsme, že v pozici defenzivního záložníka hraje Lukáš Motal a chtěli jsme mít v záloze rychlonohého hráče," poodkryl taktický plán domácí stratég Václav Jílek.

Olomouc se držela taktiky, která ji v posledních zápasech vycházela. Zaměřila se na přechodovou fázi a presovala znojemské fotbalisty. „V prvním poločase jsme udělali dvanáct chyb, když na nás soupeř vytvořil tlak. Říkal jsem hráčům, ať si pomohou s útočníkem Klímou nebo balonem do prostoru. Po našich akcích jsem jen vždy přemýšlel co jsem klukům řekl a pak jsem viděl, že to udělali naopak," lamentoval Kučera, jehož tým obdržel z hlavy Lukáš Plška druhý gól minutu před přestávkou.

MILOSRDNÁ OLOMOUC

Tyč nastřelil domácí forvard Tomáš Chorý, při zmatku ve vápně Znojma vytahoval míč z brankové čáry brankář Pavel Halouska. „Ve druhém poločase šlo o milosrdenství ke Znojmu. To co jsme nedali, bylo do očí bijící. Věřím tomu, že jsme si nechali nějaké branky na další zápas," řekl kouč Jílek. „Chtěl jsem se tady ukázat lépe, ale místy to zavánělo, že dostaneme pětku a bude z toho ostuda," hlásil Kučera, jenž v Sigmě odehrál deset sezon a nastoupil k 237 zápasům.

Největší šanci Znojma využil v závěru Nepožitek střelou do protipohybu Miloše Buchty. „Až dvě minuty před koncem se povedl jeden centr. Gól přišel pozdě," hlesl bývalý olomoucký hráč Nepožitek, jenž se trefil poprvé v sezoně.

Sigma Olomouc vede s pětibodovým náskokem tabulku druhé ligy a vítěznou sérii prodloužilo na devět utkání. Znojmo zůstává páté a až za devět dní v pátek hostí Baník Sokolov.

SIGMA OLOMOUC – 1. SC ZNOJMO 2:1 (2:0)

Branky: 10. Buchvaldek, 44. Plšek – 88. Nepožitek. Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Poživil. Žluté karty: Chorý, Falta – Cihlář, Motal. Diváci: 1488.

Olomouc: M. Buchta – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (90.+1 Štěpán), Houska, Buchvaldek (81. Habusta), Plšek, Falta – Chorý (84. Yunis). Trenér: Jílek.

Znojmo: Halouska – Helísek, Svozil, Mezlík, Cihlář – Njire (46. Holub), Motal, Šumbera (77. Urbančok), Javůrek – Nepožitek, Klíma (50. Rybička). Trenér: Kučera.