Gólový brankostroj Znojma roztočil už ve čtrnácté minutě Lacko, který elegantně patičkou usměrnil Minarechův centr do frýdeckomístecké sítě. Tentýžhráč dal o sobě znovu vědět o sedm minut později, když využil zaváhání obrany hostů a nasadil brankáři Frýdku parádní jesle.

Skvělou první půlhodinu uzavřel v šestadvacáté minutě Pavelka, který po nahrávce Minarecha poslal Znojmo do tříbrankového vedení.

„Vstup do utkání jsme měli skvělý. Lepší úvod jsme si snad ani nemohli přát. Začátek zápasu rozhodl o dalším vývoji utkání a o utkání samotném,“ myslel si po utkání domácí kouč Michal Sobota.

Domácí fotbalisté dál pokračovali ve svém koncertu na zeleném pažitu, který dnes alevíc připomínal oraniště.

„Domácí hráči byli na těžkém terénu mnohem pohyblivější a byli na to lépe připraveni než my. Ale na počasí naši prohru určitě svádět nechci,“ poznamenal hostující trenér Radoslav Látal.

Reputaci Znojmu zkazila až poslední minuta první půlky. To se k trestnému kopu postavil nejlepší střelec Frýdku-Místku Fujerík, obstřelil zeď a snížil na 1:3.

Do druhého poločasu poslal Látal čerstvého Macuru a na hře Frýdku to bylo znát. Hosté byli aktivnější a více se tlačili před znojemskou branku. Ale hřebík do rakve zasadil soupeři hodně aktivní Minarech.

Pavelka se na půlící čáře zmocnil míče a bez váhání poslal Jaroše do brejku. Ten zachoval chladnou hlavu a nahrál Minarechovi, který jeho sólo svým pohybem podpořil a do prázdné branky vrátil Znojmu tříbrankové vedení.

„To byl dost zásadní okamžik ve vývoji utkání. Když jsme konečně začali Znojmo přehrávat, inkasovali jsme a bylo po zápase,“ tvrdil Látal.

Celkem jasné utkání mělo ještě dramatický závěr. V sedmaosmdesáté minutě dokázal Frýdek vstřelit druhou branku a v poslední minutě zápasu přidat třetí.

„Samozřejmě, že se nám závěr nepovedl, ale bylo to podle mého názoru hodně ovlivněno druhou brankou Frýdku, když se měl dávno předtím pískat faul na Yonova,“ vysvětlil Sobota.

I přes nepovedený konec utkání si Znojmo připsalo důležité tři body do tabulky, apřestože jestále na čtvrtém místě, bodově se dotáhlo právě na druhý Frýdek-Místek a třetí Mutěnice.

„Je to důležité vítězství. Teď nás ale čekají ještě další těžká utkání. Hrajeme s mužstvy z horních pater tabulky a se Slováckem, které nutně potřebuje body,“ uzavřel znojemský trenér.