Znojmo zůstane ve hře o setrvání v lize i v případě porážky, nicméně jak už Deník Rovnost zjistil, pokud Jihomoravané neprovedou do konce června kompletní rekonstrukci stadionu, sestoupí administrativně. „Kluky tím vůbec nezatěžujeme, nemluvíme kolem toho. Je na nich, jak se na zápasy připraví," komentuje nepříjemnou situaci Kalvoda.

Pokud chce Znojmo držet sportovní naději na záchranu, dá mu jistotu zisk šesti bodů v posledních dvou kolech. Před soubojem s Duklou přijdou v neděli od šesti hodin večer na řadu poslední Hanáci, kteří se zotavují z direktu 0:5 na Spartě. „Na hráčích je vidět už na tréninku, že jsou takoví negativní, že jim to nejde a nemají se čeho chytit. Musíme však věřit a doufat," nabízí pohled do olomouckého týmu mladík Petr Ševčík, který na Letné debutoval v první lize.

Znojmo se vyhne sestupovým příčkám i v případě, že porazí jen Duklu, Bohemians aspoň jednou prohraje a Olomouc jakkoli ztratí. „V posledních kolech se chceme prosadit hrou, kterou praktikujeme celou sezonu. Zásadní změny nechystáme," odmítá Kalvoda bezhlavou honbu za body.

Defenziva Sigmy jako bezkonkurenčně nejhorší v soutěži s 59 obdrženými góly ovšem k útočení vybízí. „Hodně tomu číslu napomohly debakly s Jihlavou a Spartou. Olomouc se potýká s problémy v defenzivě celý ročník, nepomohl jí ani odchod Doležala a zranění Ordoše," dodává Kalvoda.

Znojemský kouč také doufá v uzdravení zraněného útočníka Václava Vašíčka. „Netrénoval, jezdil na kole, uvidíme," říká trenér před bitvou sezony.