Fotbalisté odcestovali na Slovensko po soustředění v Uherském Brodě. „Hodně jsme toho odtrénovali. Měli jsme hřiště hned u hotelu, což bylo fajn. Pracovali jsme na herním projevu a pilovali zakončení a standardní situace," řekl znojemský útočník.

I přes týdenní zápřah však hráči únavu při zápase s Trenčínem necítili. „Unavený jsem nebyl, protože den před zápasem jsme měli pouze jeden lehčí trénink. Rozhodně jsme neprohráli kvůli únavě," dodal.

Znojmo narazilo na velice silného protivníka. Trenčín aktuální vévodí nejvyšší slovenské lize s náskokem osmi bodů před druhým Slovanem Bratislava. „V minulé sezoně vyhrál ligu i pohár. Hráči jsou obrovsky rychlí a kvalitní při hře s míčem. Pro nás byl tento zápas výborný test, když jsme po týdenní zátěži duel zvládli. A to i přes špatný výsledek," sdělil na klubovém webu znojemský trenér Radim Kučera.

S ním souhlasí také Žondra. „Trenčín je svou kvalitou na úrovni pěti nejlepších českých týmů a hrál by v naší první lize o nejvyšší příčky. Chci hrát víc utkání s takto dobrým týmem," řekl útočník.

Znojemští obránci se v zápase potkali s hráči, kteří umí běžet sto metrů za jedenáct vteřin. „Takovým fotbalistům se nedá vyrovnat. Nejde to dohnat ani natrénovat. Hráči to musí mít vrozené," upozornil Kučera na rychlost slovenského soupeře.

Znojmo čeká v pátek od půl třetí poslední přípravný zápas, když na domácím hřišti přivítá Uničov. O týden později odstartují Jihomoravané jarní část ligy proti Ústí nad Labem.

DAVID VONDRA