Těžko hledali znojemští fotbalisté recept na hru sokolovského Baníku. I když soupeř v průběhu hry přišel kvůli červeným kartám o dva hráče, Znojmo v přesile uhrálo jen bod. „Když to vezmu z celkového pohledu, tak víc jak na remízu jsme neměli. Prohospodařili jsme dva body," hodnotil znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Zápas ovlivnilo vyloučení dvou sokolovských hráčů Mlika a Machka. „Podle mě utkání znehodnotila zbytečná exhibice rozhodčího. Mohl to být hezký fotbal. Znojmo v poslední době hraje velice dobře a my jsme k tomu mohli přispět," litoval trenér Sokolova Aleš Jindra.

Ten byl rozhodčím vykázán na tribunu po první červené kartě, kterou Mlika obdržel za údajné vulgární napadení rozhodčího. „V určitých fázích musí rozhodčí ukázat cit a nechat hráče být. Už od začátku hru kouskoval, neustále ji přerušoval. Hráči pak vycítí nervozitu rozhodčího. Nevím, jestli tam byl nějaký sprostý výraz. Pokud ano, tak sudí musí být chvíli hluchý. Kdyby se to opakovalo, tak samozřejmě musí hráče potrestat. Tohle ale byl případ, kdy měl být trochu nad věcí," vysvětloval sokolovský kouč.

Do vedení v oslabení

Jeho týmu se v době, kdy byl oslabený o jednoho hráče, podařilo vstřelit branku. „Avdič ve středu hřiště špatně odhadl situaci a Sokolov nás potrestal gólem. Říkal jsem hráčům, že hrát proti deseti je daleko horší než proti jedenácti. To se plně ukázalo," prohlásil znojemský trenér.

Jeho slova potvrdil navrátilec do znojemského mužstva, Jan Šilinger. „Je strašně těžké hrát proti oslabenému soupeři, protože ten zaleze, urputně brání a je těžké se k němu dostat. Měli jsme ale vyhrát, protože takových příležitostí moc nebude," řekl mladý obránce, který se do Znojma vrátil z Jihlavy po roce a půl.

Dvacet minut před koncem poslal rozhodčí Orel do sprch sokolovského Machka. Znojemští hráči tlačili, vytvořili si několik slibných příležitostí. Ujala se až střela po rohu, když zakončoval hlavou Buchta. „Pořád nám chybí důraz v zakončení, nejdeme do toho naplno, postrádáme chuť dát gól," doplnil Kalvoda.

Utkání bylo dramatické až do samého závěru. Do konce zbývalo už jen pár vteřin, když znojemský brankář Hrubý zlikvidoval rychlý protiútok Sokolova. Znojmo tak opět nedokázalo nad soupeřem ze severních Čech vyhrát na vlastním hřišti.

Znojemský tým si následující zápas s Opavou předehraje již v pátek, protože na znojemském hřišti se budou o víkendu konat atletické závody.

2. liga - 7. kolo: Znojmo – Sokolov 1:1 (0:0)

Branky: 80. Buchta – 69. Vaněček II. Rozhodčí: Orel – Blažej, Kříž. ŽK: Lacko – Mlika, Machek, Dřížďal. ČK: 36. Mlika, 71. Machek. Diváci: 610.

Znojmo: V. Hrubý – Hříbek (74. Cihlář), Avdič, Jonov, Buchta – Helísek, Lacko, Hnaníček (61. Šilinger), Okleštěk, Sukup – Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Sokolov: Bertelman – Blažek, Dvorník, Vondráček, Dvořák. – Machek, Čada, Vrtělka, Vaněček I (79. Dřížďal) – Mlika, Holub (28. L. Hrubý, 42. Vaněček II). Trenér: Jindra.