Znojmo přitom do středečního duelu vstoupilo solidně. Hosté byli od začátku aktivní a pronikali po křídlech. Zprvu se jim sice nedařilo dobře kombinovat a přenášet hru před branku, ale už v šestnácté minutě Tomáš Cihlář našel přesným pasem Tomáše Oklešťka, který z bezprostřední blízkosti otevřel skóre zápasu.

Znojmo si poté uchovalo převahu, i když domácí několikrát zahrozili, i je trápila velmi nepřesná muška.

Pět minut před koncem poločasu přidal druhou branku hostů Radim Nepožitek, čerstvý navrátilec do znojemského dresu. „Libor Žondra mi skvěle přihrál, chvíli jsem potom čekal na vhodnou příležitost ke střelbě. Gólman stál kousek vpravo, tak jsem to kopl, kam jsem chtěl, tedy k tyčce," popsal Nepožitek svůj střelecký úspěch.

I po přestávce zůstal obraz hry podobný. Znojmo si udržovalo převahu, útočilo po krajích, ale selhávalo jak v přenášení hry před branku, tak v zakončení. Ostatně špatnou muškou se vyznačovali i domácí. Proto duněly brankové konstrukce, jen Okleštěk si ke vstřelené brance připsal dvě rány do tyčí.

V dvaasedmdesáté minutě ukázal rozhodčí po faulu na Lacka na značku pokutového kopu. Jaroslav Svozil ale pokračoval ve střelecké smůle a bránu domácích vysoko přestřelil.

V osmdesáté minutě po standardní situaci snížil za domácí Urbančuk. Šest minut před koncem pak skóre uzavřel třetí gól Znojma. Lob Davida Ledeckého sice domácí brankář napoprvé zneškodnil, míč se ale poté od jednoho z jeho spoluhráčů přece jen odrazil do branky.

Domácí uznali, že na hřišti byl vidět rozdíl ligy mezi oběma soupeři. „Soupeř přijel v silné sestavě a se všemi posilami jasně prokázal rozdíl fotbalu v druhé a třetí lize. V každém případě to pro nás byla kvalitní příprava a hlavně pro naše mladé hráče velmi dobrá škola. Na vlastní oči mohli vidět profesionální přístup k fotbalu," řekl asistent trenéra vyškovského klubu Valdemar Horváth.

Znojemský trenér Ludevít Grmela byl v hodnocení zápasu kritičtější. „Výsledek není dostačující, nevystihuje poměr sil na hřišti. Neproměnili jsme penaltu, a měli jsme dalších osm až deset krásných šancí. Právě proto hrajeme přípravné utkání s týmy z MSFL, abychom se naučili věci, které potřebujeme do sezony. Musíme to vylepšit, co se nenaučíme teď, budeme v mistrovských utkáních těžko dohánět," poukázal Grmela.

V sobotu jedou Znojemští k další přípravě do Břeclavi. „Opět si chceme vyzkoušet ofenzivní prvky a zlepšit efektivitu," naznačil trenér.

Podobně mluvil i Nepožitek. „Doufám, že budeme lépe proměňovat šance. Budeme hrát podobně jako s Vyškovem. Musíme hodně držet míč a soustředit se na koncovku, se kterou máme problémy," podotkl Nepožitek.