Sedmé kolo Fotbalové národní ligy odehrají v neděli před svými fanoušky fotbalisté 1. SC Znojma. Soupeřem jim bude tým Pardubic, jenž se pyšní nejlepší obranou v soutěži s pouhými třemi inkasovanými brankami.

Znojemští hráči mají na domácím hřišti co odčiňovat. Po sestupu z první ligy a návratu z azylu v Brně na své vlastní hřiště nedokázali ještě zvítězit, když podlehli Vlašimi i Táborsku. Na hřištích venkovních jsou naopak Znojemští neporazitelní. „Určitě se nám první dva domácí zápasy nevydařily, takže na ně nesmíme navázat. Pardubice hrají velmi dobře v obraně a předpokládám tak, že budou i u nás hrát ze zabezpečené obrany," uvedl trenér Znojma Oldřich Machala.

Velké oslabení hlásí útočný post Znojemských. Po šesti odehraných zápasech má na svém kontě útočník Libor Žondra již čtyři žluté karty a automaticky tak inkasoval stop na jeden soutěžní duel. Na marodce pak stále zůstává záložník Tomáš Cihlář.

Pardubický tým vede zkušený trenér Martin Hašek a momentálně má jeho mužstvo nejlepší defenzivu v lize. Inkasovalo jen třikrát a nachází se na šesté příčce, tedy právě před Znojmem. Oba celky mají shodně deset bodů a na první Žižkov ztrácí tři body.

Hostům bude ve Znojmě chybět dvojice hráčů, obránce David Přibyl s prasklým předním křížovým vazem a útočník Radim Fikejz, jenž má poraněnou kyčel. Pardubice se proto spoléhají na velmi mladou obranu s průměrem 20,75 let, která ale zatím své povinnosti plní více než dobře, „Rozhodně nebyl plán, že budou hrát vzadu jen mladí hráči, ale dvojice bývalých obránců Pavel Němeček a Martin Tischler měla na způsob naší hry pohybový handicap. A ti mladí se dokázali vyprofilovat do základní sestavy," řekl trenér Pardubic Hašek.

Východočeský tým venkovní zápas ještě neprohrál. Dvakrát remizoval a naposledy zdolal Karvinou 3:1. Poslední domácí utkání také zvládl, když porazil Frýdek-Místek 1:0.

Brankář Pardubic Luděk Fridrich má na svém kontě již tři čistá konta. O všechny branky Pardubických se rozdělilo šest různých hráčů. Ve dvou vzájemných zápase z předminulé sezony se vždy radoval domácí tým.

Utkání začíná v neděli na Městském stadionu Znojmo v Horním parku od patnáct hodin a kapacita je opět omezena při rekonstrukci stadionu na 500 diváků.

MARTIN SMEJKAL