Víc než nové tváře, které se objevily na čtvrtečním úvodním tréninku letní přípravy znojemských fotbalistů, vyhlíželi příznivci ty staré. Hledali hlavně odpověď na otázku, zda na jihu Moravy pokračuje Marek Heinz.

Bývalý reprezentant, který se osmi góly podílel na vítězství ve Fotbalové národní lize, na hřišti v Únanově nechyběl. „Vypadá to, že ve Znojmě zůstanu. Ještě nejsme úplně domluveni, ale budu tady trénovat," řekl Deníku Rovnost.

Pětatřicetiletý útočník na jaře hostoval z Olomouce, tam mu skončila smlouva. „Se Znojmem se nám postupem podařil historický úspěch a nebudu měnit své plány. Mně už nezbývá nic jiného než se fotbalem bavit," pousmál se.

Trenér Leoš Kalvoda uvítal na úvodním tréninku také několik hráčů na zkoušku. „Měli jsme jen deset dní dovolené, což nestačí na pořádný odpočinek, a hlavně nám schází čas na hledání hráčů. Vsadíme na ty, kteří přijdou na hostování, na přestup těžko někoho seženeme," uvedl kouč.

Po půlroce v Jihlavě se mu hlásil útočník Václav Vašíček. S ním z Olomouce přichází záložník Václav Tomeček. „Je tady hodně hráčů na zkoušku, ale trenér mě zná, takže mě moc testovat nemusí a já ukážu, že sem patřím," prohlásil Vašíček.

O místo se poperou i odchovanec Zbrojovky Dominik Simerský, Jan Charuza, Tomáš Poznar nebo Lukáš Palko. Jak už Deník Rovnost informoval, klub se dohodl s brankářem Petrem Drobiszem. „Máme ještě rozjednané dva velice kvalitní hráče z Plzně," neprozradil Kalvoda jména. „Hledáme hlavně odolné typy, protože každý tým nás bude brát, že hrajeme spodek tabulky," doplnil trenér.

Znojmo už dál nepočítá s forvardem Adamem Ševčíkem, záložníka Radima Nepožítka si zase stáhla mateřská Olomouc a Tomáš Okleštěk si hledá zahraniční angažmá.

Kvůli nataženým tříslům netrénoval kapitán Todor Yonov, který má do neděle klid. „Jsem strašně rád a splnil se mi sen, že budeme hrát první ligu. Znojmo je malé městečko a nikdo to nečekal. Ať nás soupeři berou, jak chtějí. Pro nás může být výhoda, že nás podcení," odhadoval řízný stoper.

Znojmo se bude připravovat v domácích podmínkách a v neděli se v rakouském Röschitzu střetne se St. Pölten.

Hráči na zkoušce

Jan Charuza: obránce, 25 let, patří Mladé Boleslavi, naposledy hostoval v Čáslavi

Lukáš Palko: záložník, 23 let, odchovanec Slavie, hrál třetí švýcarskou ligu v Kriens

Tomáš Poznar: útočník, 24 let, hrál ve Zlíně

Dominik Simerský: obránce, 20 let, patří Jablonci, naposledy hostoval v Hradci Králové

Václav Tomeček: záložník, 21 let, patří Olomouci, na jaře hostoval v Jihlavě

Václav Vašíček: útočník, 22 let, patří Olomouci, na jaře hostoval v Jihlavě

hráči na zkoušce

Jan Charuzaobránce, 25 let, patří Mladé Boleslavi, naposledy hostoval v Čáslavi

Lukáš Palkozáložník, 23 let, odchovanec Slavie, hrál třetí švýcarskou ligu v Kriens

Tomáš Poznarútočník, 24 let, hrál ve Zlíně

Dominik Simerskýobránce, 20 let, patří Jablonci, naposledy hostoval v Hradci Králové

Václav Tomečekzáložník, 21 let, patří Olomouci, na jaře hostoval v Jihlavě

Václav Vašíčekútočník, 22 let, patří Olomouci, na jaře hostoval v Jihlavě