Nezvyklé rozestavení domácích hráčů viditelně Fulnek překvapilo. Hostující fotbalisté se s herním systémem domácích vypořádali až ve druhé půlce, a otočili tak utkání ve svůj prospěch.

V první půlce měli domácí hráči převahu. Jejich nástup byl famózní a Fulnek nevěděl, co hrát. Během prvních dvanácti minut zahrozili domácí čtyřikrát.

„V první půlce jsme se snažili zahustit střed hříště, což se nám dařilo,“ prozradil trenér Znojma Michal Sobota, který tentokrát vsadil na rozestavení tři–pět–dva.

„Rozestavením nás soupeř velmi překvapil a v první půlce jsme se tím nemohli vůbec srovnat. Hra z naší strany byla taková kostrbatá,“ uznal kouč Fulneku Miroslav Kouřil.

V devětatřicáté minutě vyústil tlak Znojma v branku. „Marek Dítě vybojoval balon u postranní čáry, zatáhl míč do vápna a nahrál volnému Matúši Lackovi, který nedal Blahovi ve fulnecké bráně šanci,“ popsal vedoucí trefu domácích trenér Sobota.

„Ačkoli máme více zkušených hráčů, nedokázali jsme si v první půlce se zvoleným systémem domácích poradit. Kdybych mohl, udělám hned čtyři změny na hřišti. Ale zachoval jsem chladnou hlavu, což se ve finále ukázalo jako správná věc,“ odtajnil své pocity v prvním poločase trenér hostí Kouřil.

Ten tak udělal pouze jednu změnu. Do útoku poslal skvělého hlavičkáře Ondřeje Smetanu, což bylo klíčové.

Fulnek začal hrát téměř na čtyři útočníky. V šedesáté sedmé minutě se hostující Gašparík ocitl sám ve vápně a umístěnou střelou srovnal stav utkání. Druhá půlka se odehrála ve velkém tempu a divák se na znojemském stadioně rozhodně nudit nemohl.

„My jsme se brankou strašně zvedli a začali soupeře přehrávat. Druhá půlka byla z naší strany opravdu skvělá,“ pochválil svůj tým Kouřil.

Hostující útočník Smetana deset minut před koncem utkání uplatnil svou sílu. Přes dva obránce SC se dokázal prosadit, obtočil se a vstřelil rozhodující branku utkání.

„Je to strašná škoda, hlavně pro ty kluky. Makali a já osobně jim nemůžu nic vytknout, až na některé malé chyby, které pramenily z tlaku Fulneku,“ pokorně pronesl Sobota.

Ke konci utkání se hra na obou stranách viditelně přitvrdila a na hřišti se jen žlutilo. V poslední minutě ještě zahrozili domácí ze standartní situace, ale to bylo vše.

„Vypadalo to na remízový zápas, takže mě to docela mrzí,“ smutnil Sobota.

„Poprvé v životě jsem šel hned po utkání za hráči soupeře a pogratuloval jim, jak skvěle hráli a jaký fotbal předvádí,“ uzavřel Kouřil.