Utkání už červená karta, kterou jste dostal po druhé žluté, nijak nepoznamenala. Vyhráli jste a upevnili si vedení v tabulce i ve vstřelených brankách. Čím to, že se vašemu útoku tolik daří?

Oproti minulé sezoně se prosazuje víc hráčů, nestojí to jen na mně a Pazym (Jan Pázler přestoupil do Hradce Králové – pozn. red.). O góly se dělí aspoň sedm kluků, jeden od druhého ví, co může čekat. Vše je pak navíc podložené kvalitní obranou.

Byl jste zvyklý, že na vás tým gólově spoléhal. Nyní se to tedy změnilo?

Cítím trochu menší tíhu odpovědnosti. Hrajeme víc týmově, což nám právě vyhrává zápasy. Určitě však chci mužstvu zase víc pomáhat. Neproměnil jsem pár stoprocentních šancí, které nás můžou stát další body.

Doma už jste získali šestnáct bodů ze šesti zápasů, oproti tomu loni za stejný počet utkání jen pět bodů. Co jste změnili?

Před sezonou přišly posily, daří se nám v útoku, a to společně rozhoduje zápasy. Nově před domácími diváky hrajeme v pátek podvečer a dobrými výkony jsme přilákali fanoušky, kteří vytvářejí skvělou atmosféru a nabudí nás.

S jakou taktikou přišli noví trenéři?

Připravují nás na každý zápas jinak. Na videu se podíváme na slabiny jednotlivých soupeřů, jichž pak chceme využít v utkání. Plníme pokyny kouče a po každém zápase si opět sedneme a rozebereme pozitiva a negativa naší hry.

Do konce podzimní části ligy vás čekají ještě čtyři kola. Co od nich čekáte?

Hrajeme ještě dvakrát doma, tyto zápasy musíme vyhrávat, pokud pomýšlíme na udržení špice. Bodovat ale samozřejmě chceme vždy.

S jakým bodovým ziskem v nich budete spokojený?

Chceme získat ještě minimálně osm bodů, abychom dobře uzavřeli první půlku.

ADAM HAVEL