Třicetiletý americký hokejista informoval podle rakouského deníku Nachrichten vedení mezinárodní soutěže prostřednictvím osobního e-mailu o korupci. Uvedl, že přes lublaňského trenéra brankářů obdržel od představitele znojemského klubu nabídku s dotazem, za kolik utkání pustí.

Bývalý gólman New Jersey Devils odchytal v zápase pouze dvanáct minut, za které obdržel tři branky. „Odmítáme, že se kdokoli z naší organizace jakkoli pokusil kontaktovat hráče Lublaně. Důrazně se ohrazujeme proti takovýmto nařčením a zároveň zvažujeme možné právní kroky,“ prohlásil znojemský klub pro server iDNES.cz.

Kauzu řeší i policie

Oznámením se zabývá vedení ligy i rakouská policie ve spolupráci s českými a slovinskými kolegy. „Zatím nemáme žádné důkazy, a proto pochopitelně ctíme presumpci neviny. Každopádně pokud se to potvrdí, není to jen špatné chování, ale trestný čin a následují pokuty či odebrání licence pro EBEL,“ sdělil manažer ligy Christian Feichtinger.

Frazee také v e-mailu uvedl, že mu vedení Olimpije Lublaň dluží osmnáct tisíc eur a podobně jsou na tom i čtyři Kanaďané. Slovinský klub už z ekonomických důvodu v EBEL skončil a bývalý juniorský reprezentant nemá angažmá. „S výrazným znepokojením sledujeme kauzu okolo pana Frazeeho, kdy se dobré jméno našeho klubu stalo rukojmím a nástrojem ve sporu hráče se svým bývalým klubem či ligou. Nemůžeme tolerovat takovéto bezprecedentní očerňování klubu Orli Znojmo,“ stálo v prohlášení.

Znojmo ve čtvrtek v přípravě na domácím ledě zdolalo Mladou Boleslav 7:6.

Jaromír Jágr
Jágr v Brně: Nečekal jsem, že bude tak těžké sehnat práci v NHL