Podaří se Orlům konečně postup do semifinále?

Vždycky vstupujeme do ročníku s cílem uspět, ale cesta do semifinále znamená strašně moc práce. Můžeme osm měsíců tvrdě makat, pak nám nevyjdou čtyři utkání v březnu a celá práce přijde vniveč. Budeme makat a snad uspějeme.

Po přípravě můžete jít do sezony sebevědomí, z devíti utkání se silnými protivníky jste prohráli jen dva…

Změnili jsme herní systém a sedlo si to dobře, může to fungovat. Výsledky sice nelze přeceňovat, ale pokud si je přeneseme do sezony, bude to dobré.

V čem spočívá největší změna ve znojemské hře?

Hrajeme aktivnější celoplošný hokej, víc se zapojují obránci. Je to fyzicky náročnější, na druhou stranu jsme dobře potrénovali. Mně to sedí, postupně si systém zafixujeme a sezona ukáže, jestli funguje.

Jak se vám jeví změny v sestavě?

Myslím, že jsme kádr výborně doplnili, kluci zapadli a posunou nás dál.

Na čem ještě potřebujete před startem zapracovat?

Zlepšovat můžeme pořád něco, i v sezoně máme čas na změny, musíme se připravit na play off, kde potřebují naše výkony gradovat.

Zamlouvají se vám výkony gólmanů Patrika Nechvátala s Tomášem Fučíkem?

Brankáři jsou důležití a naši ukázali, že budou přínosem. Gólman je stavební kámen, od kterého se dá odrazit, stejně jako základy na baráku. Naše obrana musí pracovat tak, aby měli co nejméně zákroků a při těch nás mohli podržet.

Pouze jedenačtyřicetiletý veterán Peter Pucher už zůstal v kabině starší než vy. Dávají vám to mladší hráči najevo?

Naštěstí je tam ještě Peter, který veškeré hlášky na dědky slízne, mně tak nikdo neříká. (úsměv) V kabině jsou ještě Luboš Štach, Tonda Bořuta nebo Ondra Fiala, kteří už ve Znojmě taky hrají dlouho, věkové rozložení máme dobré.

Nová sezona EBEL přináší i změnu pravidel, přechází na tříbodový systém za vítězství v normální hrací době. Co na to říkáte?

Body budou naskakovat o něco víc, když se bude dařit, v opačném případě vznikne ztráta, ale je dobře, že se srovnáme s ostatními evropskými soutěžemi.

V pátek v pět hodin odpoledne přivítáte na startu sezony Linec. Jaký to je soupeř?

Ve Znojmě panuje vždycky výborná atmosféra, ať jde o první zápas, nebo prostředek sezony. S Lincem to bude o něco pikantnější, všichni se těšíme. Doufám, že přijde sousta diváků a odvděčíme se jim vítězstvím.