První vítězství. Dobrý pocit?
Po zápase jsme si zařvali pořádně. Pocity byly jen ty nejlepší, protože výhra nám všem hodně chyběla. Myslím si, že z hodně kluků spadla tíha, a věřím, že na výkon proti Grazu navážeme.

Zlepšila se hned nálada v kabině?
Samozřejmě. Když se prohrává, atmosféra není dobrá. Věřím, že tréninky teď odsypou.

Soupeře jste jednoznačně přestříleli. Co stálo za úspěchem proti Grazu?
Máme proti němu vždycky hodně střel. Snažili jsme se střílet ze všech pozic, třeba i ze střední vzdálenosti. Chtěli jsme ohrožovat jeho brankáře, abychom dali klidně i blbej gól. Hráli jsme výborně v obraně, každý dodržoval, co jsme si řekli. Všechny puky, které jsem vyrazil před sebe, kluci zametli do rohu. Utkání bylo vyrovnané, ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Nabudí vás tři body k lepším výkonům?
Chtěli jsme vyhrát, protože jsme už potřebovali nějaký impuls. Musíme teď týden tvrdě trénovat a v dalších duelech navázat na výkon proti Grazu.

Změnili jste něco proti minulým zápasům?
Děláme pořád stejné věci. Do duelu jsme šli s entuziasmem. Věřili jsme, že jednou výhra přijít musí. V Grazu mají nový, krásný zimní stadion. Dýchlo to na nás, takže jsme věřili ve vítězství.

Na čem jste v trénincích nejvíc pracovali?
Hráli jsme dobře už v předcházejících utkáních. Snažíme se být důraznější před bránou soupeře. Kluci tam teď dobře chodí a brankáři nic nevidí. Navíc jsme zlepšili hru v našem brankovišti, spoluhráči prostor dobře čistili.

Jak moc si ceníte vychytané nuly, která zajistila vaše vítězství?
Byly to nervy až do konce, ale strašně si jí vážím. Znovu však říkám, že hlavní zásluhu mají kluci, kteří zápas odehráli fantasticky. Za celý zápas jsem řešil jednu těžkou situaci, jinak jsem všechny střely viděl.

Řekl jste si čistým štítem proti Grazu o post jedničky?
To je spíš otázka na trenéry. Snažím se dělat maximum, abych byl připravený do hry.

S brankářským kolegou Markem Schwarzem se často střídáte. Jak spolu vycházíte?
Máme spolu dobrý vztah, je mezi námi pouze zdravá konkurence. Občas si vzájemně poradíme. Marek toho odchytal spoustu, a když mi něco řekne, beru si jeho rady k srdci. Mám k němu určitý respekt.

PATRIK EL-TALABÁNI