„Jsme velice rádi, že se nám po složitých jednáních podařilo domluvit vysílání přímých přenosů našeho týmu na celoplošném sportovním kanálu SPORT 5. Prozatím jsme domluveni na dvou přímých přenosech ze znojemského stadiónu. Pokud vše dopadne podle očekávání, budeme jednat o možnosti vysílání zápasů play-off. Věříme, že nám tato spolupráce výrazně pomůže dále zviditelnit znojemský hokej v rámci České republiky," uvedl manažer klubu Petr Veselý.

Zápas proti Salzburgu v přímém přenosu ze Znojma okomentují Radek Macháček, šéfredaktor SPORT 5 a dlouholetý komentátor sportovních přenosů. Spolu s ním usedne na komentátorské stanoviště jako expert Martin Procházka, bývalý český hokejový reprezentant, několikanásobný mistr světa a vítěz Zimních olympijských her z Nagana. Nyní moderátor hokejových magazínů Extraligová tříšť a Hokejová pětka.

„Bude to super reklama nejen pro znojemský hokej, ale i pro náš region, potažmo jižní Moravu. Ve Znojmě se hraje kvalitní hokejová soutěž a zaslouží si být i v televizi. Díky tomu by si mohla na stadion najít cestu spousta dalších fanoušků a sponzorů. Podle mě je to výborný nápad, ale škoda, že nepřišel už dřív," poznamenal fanoušek Orlů Tomáš Souček, jenž dojíždí na zápasy Orlů z Hnanic.

Televizní kanál SPORT 5 je pro diváky dostupný volně v síti pozemního digitálního vysílání Multiplex 3 a nově v Regionální síti 8. Většina české populace si tak může jednoduše naladit program SPORT 5 pomocí svých set-top boxů nebo vestavěných tunerů, které dnes má většina moderních televizních přijímačů.

Pokrytí dosáhlo pětaosmdesát procent v České republice a zároveň došlo k rozšíření i na Slovensko. Na území Česka a Slovenska zůstává navíc SPORT 5 u všech kabelových operátorů a na satelitech některých společností.

„Je fajn, že vybrali právě zápas se Salzburgem. Bude to velká reklama pro EBEL u nás a hodně známých lidí po celé republice se na to těší," sdělil jediný pamětník posledního domácího televizního utkání, který ještě stále obléká dres s Orlem, Lubomír Štach. Utkání se datuje ještě do dob, kdy se ve Znojmě hrála extraliga, a to 27. listopadu 2008.

Přímý přenos pátečního utkání s lídrem tabulky EBEL a účastníkem Ligy mistrů Salzburgem startuje na stanici SPORT 5 v 18.25.