Pouhé 2,8 vteřiny chyběly do konce exhibičního florbalového utkání, když červené Kastnerovo družstvo vyrovnalo. O vítězi pak rozhodovaly nájezdy, ve kterých byli šťastnější opět červení a díky trefě Radima Freibauera vyhráli nad bílým týmem vedeným Markem Uramem. O výsledek nešlo. Akci uspořádal hokejový fan club u příležitosti patnáctého výročí založení. Po hokejových či fotbalových exhibicích se bývalí Orli předvedli ve florbale.

„Příště už asi dáme nějaký pétanque nebo karty, to sportování už je nudné," žertoval hlavní pořadatel a prezident fan clubu Pavel „Hurvajs" Urbánek. Ten oslovil bývalé Orly a tentokrát dorazila i jména, se kterými se fanoušci už dlouho neviděli. „Někteří sem přijeli po x letech. Vypadá to, že jsou spokojeni," zhodnotil Hurvajs.

Kastnerovu mužstvu k vítězství pomohla vyzrálost mužstva a bohaté hokejové zkušenosti. Ve svých řadách mělo nejstaršího hráče na hřišti, osmačtyřicetiletého Romana Kaňkovského, který byl oporou zadních řad. „Obrana pracovala bez chyby, neviděl jsem tam žádná okénka," prohlásil bývalý orlí kapitán Jiří Heš alias Doktor.

Ten coby bývalý kvalitní obránce nastoupil překvapivě v útoku. „Byl jsem tam postavený, protože to je místo, kde nejlépe uplatním své schopnosti. Milan Kastner je kvalitní stratég, vybral si velice dobrý tým. Od začátku jsme šli za vítězstvím, a to se nakonec povedlo. Vedli jsme 2:0, pak jsme je nechali, ať se trochu vrátí do hry, protože by je to nebavilo," sebevědomě prohlásil Doktor.

Uramův celek přišel o vítězství v samém závěru a kapitán si nebral servítky. „Dal jsem gól, který mohl byl vítězný. Jenže pak byli na ledě, pardon na hřišti, Kacetl a spol. a neudrželi naše vedení. Nájezdy jsou loterie a opět Kacetl nedal gól. Vcelku nám to pokazil a příště bude sedět na tribuně," pustil se do vlastních řad Uram.

Oporou týmu měl být Martin Altrichter, který se pasoval do role prvního centra, postupně se ale přesunul na beka. „Martin si neuvědomil, že centr musí být rozum pětky. On na to nemá," nešetřil kritikou Uram.

Proti věčnému kritikovi Uramovi se benjamínek týmu, Ondřej Kacetl, důrazně ohradil. „Kdyby nebyl kapitán tak tlustej, mohli jsme vyhrát," dodal brankář, který v nové sezoně oblékne extraligový dres Českých Budějovic.

Znojemským hokejistům nikdy nechyběl smysl pro humor a vzájemné hecování nikdo nebral a nemyslel vážně.

Kastner tým – Uram tým 10:9 (2:3, 3:2, 4:4) sn

Branky: Plášek 3, Heš 2, Procházka 2, Staněk, vlastní, rozhod. Náj. Freibauer – Padělek 3, Uram 2, Král, Fink, Jareš, Altrichter. Rozhodčí: Janda, Kredatus. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 142.

Kastner tým: Martin Polák – Radim Freibauer, Aleš Staněk, Radek Brázda, Milan Procházka, Karel Plášek, Jiří Heš, Roman Kaňkovský, Tomáš Jakeš, Milan Kastner

Uram tým: Tomáš Tvrdý – Ondřej Kacetl, David Kudělka, Richard Jareš, Patrik Fink, Václav Král, Aleš Padělek, David Havíř, Martin Altrichter, Marek Uram