Co si slibujete od pardubického angažmá?

Beru to jako krok vpřed. Přeji si, abychom hráli dobrý hokej, na který lidi rádi zajdou a snad přijdou úspěchy.

V Pardubicích jste hrál jednu sezonu v dorostu. Znáte alespoň trochu tamní prostředí?

Je to nějaký pátek, ale zimák je furt stejný. Pamatuju si kluky, kteří byli v juniorech, když jsem hrál za dorost. Některé znám i jako soupeře. S trenérem Milošem Říhou mladším jsme si sedli.

V juniorském věku jste si zahrál v pěti duelech za Znojmo extraligu. Pamatujete si ještě extraligový hokej?

Je to sice dlouhá doba, ale myslím, že nějaký extra rozdíl nevidím. Pojetí hry oproti EBEL je trochu jiné, ale nevidím v tom problém.

Posunou vás zkušenosti z české nejvyšší soutěže dál?

Nová liga vám vždy něco přinese. Pomohlo mi, že jsem odehrál čtyři sezony v EBEL, zkusil jsem si řekněme zámořský styl hokeje a teď okusím víc taktický a technický hokej. Nemám co ztratit, můžu jen získat.

V květnu jste prohlásil, že byste rád šel do zahraničí. Proč to nevyšlo?

Byli jsme s agentem v kontaktu se zahraničními kluby. Jednání se však táhla až doteď. Už sem chtěl mít jasno. Nabídky od klubů nebyly stále konkrétní. Pak přišly Pardubice s jasnou nabídkou, která mě oslovila.

Těšíte se na atmosféru v Pardubicích?

Určitě. Je to o něčem jiném hrát před deseti tisíci lidmi, před plným zimákem. Utkání to pak dodá extra náboj. Těším se.

Jaký je váš následující plán v létě?

Pardubice ukončily letní přípravu tento týden. Kluci absolvovali výstupní testy. Zhruba jedenáctého července odjíždím do Pardubic a připojím se k týmu.

Doteď jste trénoval s bývalými spoluhráči ve Znojmě?

Ano. Chodil jsem s nimi na tréninky. Občas jsem vynechával nějaké skupinové cviky. Když bylo potřeba, dělal jsem si něco individuálního.

PETR MUSIL